Ce se întâmplă dacă pui usturoi sub pernă, înainte de culcare. Efectele sunt uimitoare

Iancu Andreea, Alexandra Chiric 30.03.2021, 15:18
Ce se întâmplă dacă pui usturoi sub pernă, înainte de culcare. Efectele sunt uimitoare

Usturoiul este unul dintre alimentele care dau o savoare aparte preparatelor. Dincolo de faptul că este un ingredient frecvent întâlnit în unele rețete, există și trucuri inedite, care te ajută, de exemplu, să scapi de insecte. Dacă pui usturoi sub pernă vei descoperi și beneficiile sale, înainte de culcare.

Alege să pui usturoi sub pernă, înainte de culcare. Vei observa efectele nebănuite

Usturoiul este unul dintre alimentele pe care unii îl apreciază pentru savoarea și gustul pe care îl oferă, în timp ce alții îl consumă ca atare, crud, pentru a beneficia din plin de proprietățile sale. Totuși, există și persoane care nu apreciază mirosul sau gustul acestuia. Puțini cunosc însă cât de benefic este să pui usturoi sub pernă, înainte de culcare. Deși în credința populară se spune că alungă spiritele rele, acest gest nu are legătură cu prezența altor entități în casă, ci cu chestiuni mult mai practice.

Folosirea usturoiului pentru îndepărtarea țânțarilor și altor insecte este eficientă. Prepară o soluție din câțiva căței de usturoi cu apă și lasă-i la macerat. Poți stropi inclusiv plantele din apartament cu aceasta sau pentru a spăla legumele. Dacă alegi să pui usturoi sub pernă vei putea să eviți mușcăturile de păianjen și înțepăturile de țânțari. Pe de altă parte, acesta te vindecă de insomnie. Proprietățile sale antioxidante și antimicrobiene păstrează fluidele și organele sănătoase și neinflamate. De asemenea, facilitează buna funcționare a inimii și a creierului, reglând ciclul de somn. Inclusiv aportul de magneziu și de potasiu va fi reglat dacă consumi usturoi.

Un consum de usturoi va duce la relaxarea mușchilor prin producerea de Gaba, cunoscut și drept acidul gamma-aminobutiric, unul dintre cei mai importanți mediatori inhibitori centrali. Gaba transmite că este timpul ca organismul să se liniștească pentru a începe procesul de refacere al organismului, care se produce peste noapte, în timpul somnului.

Usturoiul, un aliment minune, cu efecte benefice neașteptate
Usturoiul, un aliment minune, cu efecte benefice neașteptate

Usturoiul are efecte antimicrobiene și antifungice

Mai multe studii au demonstrat faptul că usturoiul are efecte nebănuite, ajutând la combaterea bacteriilor și fungilor. Consumul îndelungat de usturoi poate preveni instalarea bacteriei Helicobacter pylori, care se face responsabilă de dezvoltarea endogastritei, ulcerului gastric și a celui duodenal. De asemenea, persoanele care se luptă cu eliminarea Candidei albicans, o ciupercă responsabilă de candidoza vaginală, vor observa rezultate în urma consumului de usturoi. Agenții săi activi sulfuroși sunt capabili să dezintegreze pereții celulari și proteinele acestei ciuperci.

Pe de altă parte, respirația este facilitată, în ciuda faptului că se observă o respirație urât mirositoare după ce consumi usturoi. Totuși, zdrobit, usturoiul ajută la deblocarea căilor nazale în situația în care ești răcit și îți ușurează respirația în timpul nopții. Inclusiv sforăitul este combătut. Pentru momentele în care ai nasul înfundat, alege să zdrobești 3-4 căței de usturoi și să îi pui în apă clocotită. Apoi inhalează timp de câteva minute aburii acestei infuzii și vei observa diferența.