Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi ouălele. Trucul uimitor pe care puțini îl cunosc

Iancu Andreea 30.08.2020, 14:40
Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi ouălele. Trucul uimitor pe care puțini îl cunosc

Fiecare gospodină caută trucuri pentru a-și ușura munca. De altfel, mulți chefi bucătari dețin informații despre cum să obții cel mai bun lucru dintre ingredientele pe care le ai. Iar bicarbonatul de sodiu este minunat pentru multe aspecte din căminul tău. O soluție simplă te poate ajuta și la fierberea ouălor.

Trucul util cu bicarbonat de sodiu, când fierbi ouăle

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient util în bucătărie. Acesta poate fi folosit pentru a prepara aluaturi, dar și în multe alte situații. Ouăle fierte sunt și ele un preparat delicat, care uneori îți pot da bătăi de cap. Și în acest caz poate fi vorba despre un ajutor de nădejde în decojirea lor dacă folosești bicarbonatul de sodiu.

Totuși, este extrem de importantă și calitatea oului. De multe ori ouăle proaspete sunt dificil de curățat, chiar și după o fierbere mai lungă, în timp ce ouăle vechi sunt mai simplu de decojit. Astfel, curățarea ouălor este extrem de ușoară cu ajutorul acestui truc cu bicarbonat de sodiu.

Rețeta simplă cu bicarbonat de sodiu pentru decojirea ouălor
Rețeta simplă cu bicarbonat de sodiu pentru decojirea ouălor

Cum să decojești ouăle mai ușor, cu bicarbonat de sodiu

Ouăle fierte pot fi o gustare delicioasă, în special la micul dejun dar și pentru alte ocazii. Astfel, pentru a putea să pregătești mai ușor acest preparat poți folosi acest truc simplu cu bicarbonat de sodiu. Tot ceea ce ai nevoie este o simplă linguriță de bicarbonat de sodiu în apa în care se fierb ouăle.

Astfel, ouăle mai proaspete de 7 zile care au o coajă mai greu de curățat, vor fi mai simplu de decojit. Motivul pentru care cele proaspete sunt dificil de pregătit este faptul că au o coajă mai puțin alcalină. Bicarbonatul de sodiu se folosește pentru a alcaliniza ouăle și pentru a ușura procesul de fierbere.

De asemenea, bicarbonatul poate fi extrem de util atunci când ai nevoie de păstrarea pe termen lung a florilor mai proaspete. Acest ingredient este folosit și pentru a absorbi mirosurile neplăcute din frigider, dar și pentru curățarea camerelor din casă precum baia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...