Cea mai simplă metodă pentru rufe albe și imaculate cu bicarbonat de sodiu. Efecte uimitoare

Iancu Andreea 25.08.2020, 12:21
Cea mai simplă metodă pentru rufe albe și imaculate cu bicarbonat de sodiu. Efecte uimitoare

Cine nu își dorește să se bucure de acel alb imaculat chiar și după purtarea hainelor?! Totuși, pe parcursul spălărilor, culoarea pare să se murdarească și să nu mai fie la fel de proaspătă. Deși detergentul de rufe sau balsamul nu ajută mereu sau sunt prea costisitoare, există o soluție simplă, pe bază de bicarbonat de sodiu, ce te ajută să păstrezi rufele albe.

Cum poți obține haine albe și imaculate în mod natural

Hainele, în special cele albe, au nevoie de multă atenție. Ele sunt dificil de purtat pentru că se pot păta foarte ușor, dar se și îngălbenesc. Purtarea frecventă sau chiar și deodorantul poate îngălbeni fibrele textile. De cele mai multe ori apelăm la înălbitori chimici, pe bază de clor, ce promit să elimine petele de pe rufele albe. Pe de altă parte, produsele de curățare chimice pot produce accidente și în plus nu sunt indicate a fi folosite pentru rufele ce ajung pe piele.

Totuși, există o soluție pentru a economisi bani dar și pentru a păstra mediul și sănătatea îngrijite. Bicarbonatul de sodiu este o variantă foarte ieftină de a-ți păstra rufele curate. Dincolo de proprietatea de a elimina mirosurile neplăcute, bicarbonatul poate să elimine petele de pe haine, dar și să le facă mai moi. Astfel că este un bun aliat în îngrijirea și curățarea rufelor. Și toate astea la un preț mai mic și în mod natural.

Trucul prin care poți obține rufe mai albe foto - Pixabay
Trucul prin care poți obține rufe mai albe
foto – Pixabay

Trucul cu bicarbonat de sodiu pentru hainele albe

Renunță la chimicale și folosește bicarbonatul de sodiu. Astfel, vei avea grijă și de mediul înconjurător și nu îți vei pune în pericol sănătatea. Pentru a obține rufe albe, adaugă în mașina de spălat, lângă detergent și bicarbonat. De asemenea, poți uita de balsamul pentru rufe pentru că vei avea haine moi cu ajutorul bicarbonatului.

Dacă îți dorești rezultate excelente, adaugă o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu peste detergentul de rufe și spală hainele în mod nromal. Ai grijă însă separi articolele înainte, în funcție de culori.

Atunci când te confrunți cu pete dificile, aplică bicarbonat direct pe pată, după ce l-ai amestecat în prealabil cu zeamă de lămâie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...