Ce se întâmplă dacă îți speli mâinile cu bicarbonat de sodiu. Întrebuințarea nebănuită

Redacția IMPACT 08.05.2020, 10:49
Ce se întâmplă dacă îți speli mâinile cu bicarbonat de sodiu. Întrebuințarea nebănuită

Bicarbonatul de sodiu are numeroase întrebuințări. Folosit cu regularitate, acest praf albicios are proprietăți benefice asupra organismului. Dacă vă întrebați ce se întâmplă atunci când îți speli mâinile cu bicarbonat de sodiu, efectele sunt uimitoare. Este un truc foarte bun, în special pentru persoanele cu pielea sensibilă.

Ce se întâmplă dacă îți speli mâinile cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și atunci când ne spălăm pe mâini. Pulberea miraculoasă, folosită pentru o sumedenie de afecțiuni, dar și ca remediu natural, poate deveni un aliat de nădejde. Pentru că în această perioadă ne spălăm pe mâini mai mult ca de obicei, bicarbonatul se poate amesteca împreună cu puțin săpun lichid.

Bicarbonatul reprezintă o soluție ideală de curățare a mâinilor. Poate fi folosit ca atare, pentru îndepărtarea murdăriei, și poate fi și un exfoliant natural foarte bun. Va face pielea mâinilor cu mult mai fină. Se pun trei părți de bicarbonat, alături de o parte apă, și se amestecă până la formarea unei paste. Fie se pun trei părți bicarbonat și o parte săpun lichid, și vă puteți spăla așa pe mâini.

Ce se întâmplă dacă îți speli mâinile cu bicarbonat de sodiu. Întrebuințarea nebănuită
Bicarbonatul de sodiu are numeroase întrebuințări, fiind printre altele și un excelent exfoliant natural

Soluția are rolul de a îndepărta mirosurile neplăcute, dar și să curețe pielea în profunzime. Veți avea mâinile cu mult mai catifelate. Poate fi adăugată o ceașcă de bicarbonat și în apa de baie, pentru o curățare la fel de benefică.

Întrebuințarea nebănuită

Bicarbonatul de sodiu are tot soiul de întrebuințări nebănuite. Puneți trei lingurițe de bicarbonat de sodiu într-un lighean cu apă călduță, în care să vă scufundați picioarele. Puteți freca și suprafața tălpilor cu puțin bicarbonat, pentru o pedichiură cât mai corespunzătoare.

O baie cu bicarbonat este recomandată și atunci când există arsuri la nivelul pielii, fie mâncărimi foarte puternice, însoțite de roșeață. Poate elimina și durerile provocate de arsurile solare, pe timpul verii. Bicarbonatul este foarte eficient în astfel de probleme și dacă este combinat cu alte ingrediente minune, precum amidonul de porumb, fie ovăzul, potrivit csid.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe