Soluția banală cu bicarbonat de sodiu care te scapă de mirosul neplăcut al prosoapelor. Efectul este uimitor

Redacția IMPACT 05.05.2020, 11:50
Soluția banală cu bicarbonat de sodiu care te scapă de mirosul neplăcut al prosoapelor. Efectul este uimitor

Bicarbonatul de sodiu devine un aliat de încredere împotriva murdăriei și atunci când vă confruntați cu mirosurile neplăcute. Datorită faptului că are un efect similar unui odorizant, poate fi folosit ca atare, în spațiile închise, fie ca un dezinfectant natural de rufe.

Soluția banală cu bicarbonat de sodiu care te scapă de mirosul neplăcut al prosoapelor

Soluția practică pe care o puteți pune în aplicare se prepară foarte simplu. Se prepară cu puțin bicarbonat de sodiu și te scapă de mirosul neplăcut pe care îl capătă prosoapele. De asemenea, bicarbonatul poate ajuta și la albirea rufelor, de aceea este recomandat să fie pus împreună cu acestea direct în mașina de spălat.

Pentru că are efecte antiseptice, alături de alte beneficii, pulberea albicioasă se dovedește a fi utilă și în scoaterea petelor dificile de la nivelul țesăturilor. Pentru prosoapele albe, bicarbonatul se poate amesteca și cu zeamă de lămâie, fiind o soluție foarte ușor de pregătit. Mai mult, sunt ingrediente la îndemâna oricui și care costă foarte puțin.

Soluția banală cu bicarbonat de sodiu care te scapă de mirosul neplăcut al prosoapelor. Efectul este uimitor1
Bicarbonatul devine un aliat de nădejde și împotriva petelor greu de scos din țesături

Efectul este uimitor

Bicarbonatul de sodiu poate să vă vină în ajutor dacă îl amestecați cu puțină zeamă de la o lămâie. Poate să scoată petele dificile, dar și să îndepărteze acele mirosuri neplăcute, pe care le pot căpăta prosoapele mai vechi. Dacă nu văr permiteți să le înlocuiți, le puteți face ca noi printr-o modalitate neașteptată.

Amestecul din bicarbonat și lămâie se poate omogeniza, până devine ca o pastă, după care se aplică direct pe suprafața prosoapelor. Rufele se pun ca atare în mașina de spălat. După care se poate turna și un amestec din 100 ml de oțet și 3 linguri cu suc de lămâie, în compartimentul pentur balsam de rufe, al mașinii de spălat, potrivit csid.ro.

După terminarea programului de spălare ales, mașina se repornește și de această dată se adaugă câte 3 plicuri de câte 50 de grame de bicarbonat, în compartimentul destinat detergentului de rufe. Această operațiune de curățenie se poate repeta la câteva luni, pentru a asigura un miros cât mai proaspăt al prosoapelor.

Urmăriți Impact.ro și pe