Ce se întâmplă dacă amesteci bicarbonat de sodiu cu suc de lâmâie. Soluția banală și eficientă pe care o vei folosi mereu

Redacția IMPACT 25.04.2020, 14:13
Ce se întâmplă dacă amesteci bicarbonat de sodiu cu suc de lâmâie. Soluția banală și eficientă pe care o vei folosi mereu

Nu mai încape urmă de îndoială cu privire la faptul că bicarbonatul de sodiu este un ajutor de nădejde în bucătărie. Combinat fie cu lămâie, fie cu oțet, acesta poate face minuni pentru locuința ta.

Un praf de bicarbonat de sodiu, alternativa eficientă la produsele clasice

Bicarbonatul de sodiu este unul din cele mai bune ingrediente pe care le poți avea în bucătăria ta și nu numai. Pe lângă faptul că ajută în tratamente naturiste de eliminare a acneei sau de înfrumusețare a tenului și a pielii, bicarbonatul este ideal în curățenia de orice natură.

Pe rafturile magazinelor vei găsi numeroase produse de curățenie care ard grăsimile și distrug bacteriile. E bine să ai în vedere faptul că aceste produse sunt, în mare parte toxice, iar în eventualitate în care în gospodăria ta ai grija de copii sau de animale, vaporii de la acestea pot fi extrem de nocivi. O variantă naturistă, dar și extrem de ieftină este bicarbonatul de sodiu.

Un truc simplu: bicarbonatul de sodiu amestecat cu lămâie, face minuni în gospodărie.
Un truc simplu: bicarbonatul de sodiu amestecat cu lămâie, face minuni în gospodărie.

O soluție universală de curățare poate fi realizată folosind acest ingredient, dacă îl combini cu lămâia. Iată ce trebuie să faci:

  •  Trebuie să ai la îndemână o lingură de bicarbonat de sodiu, una de suc de lămâie, precum și o ceașcă de apă fierbinte;
  • Amestecă ingredientele de mai sus;
  • Soluția obținută va fi pusă într-un recipient cu pulverizator (de tipul celor în care se regăsesc soluțiile de spălat geamuri);
  • Agită înainte de fiecare aplicare.

Alte trucuri eficiente de curățare cu ajutorul bicarbonatului de sodiu

Bicarbonatul de sodiu a căpătat din ce în ce mai multă popularitate ca alternativă a produselor de curățare care conțin chimicale. Acest ingredient natural are capacitatea de a-ți face casa să strălucească de la un cap la celelalt. Cu ajutorul bicarbonatului poți lustrui inclusiv geamurile și oglinzile din casă.Procedeul este similar cu cel de mai sus, doar că în loc de zeama de lămâie poți folosi oțet. În combinație cu oțetul, bicarbonatul de sodiu îți va lăsa geamurile și oglinzile ca noi.

O altă întrebuințare poate fi și cea prin care pot fi eliminate petele de grăsime din cuptor, de care ne este foarte greu să scăpăm după ce gătim. Fie că vorbim despre cuptorul în care gătim sau fie că discutăm despre cel cu microunde, putem scoate petele foarte ușor folosind bicarbonat. Tot ce trebuie să facem este să turnăm acest ingredient din abundență pe pe suprafețele murdare, după care adăugăm apă cu ajutorul unui pulverizator. Lăsăm să acţioneze peste noapte. A doua zi, ştergem resturile cu o cârpă sau lavetă.