15 lucruri la care nu te-ai gândit niciodată să folosești bicarbonatul de sodiu

Daria Petrescu 10.02.2020, 09:56
15 lucruri la care nu te-ai gândit niciodată să folosești bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este considerat unul dintre cele mai apreciate ingrediente, prezente in casa oricarui om. Este un ingredient uimitor, cu beneficii incredibile in gospodarie. Mai jos, găsești câteva utilizări care îți vor fi de un mare folos!

Bicarbonatul de sodiu are numeroase întrebuințări, unele mai puțin știute

Ingredientul este o pudră albă, cu gust sărat, ușor acid, care se dizolvă rapid în apă. Acesta are zeci de întrebuințări. Va prezentăm mai jos cateve dintre cele mai puțin știute:

– Puneţi o linguriţă de bicarbonat în jumătate de pahar de apă, clătiţi energic, scuipaţi, apoi clătiţi cu apă. Mirosurile sunt neutralizate, nu doar acoperite.

– Înmuiați dispozitivele orale într-o soluţie din două linguriţe de bicarbonat dizolvat într-un pahar. Bicarbonatul desprinde resturile alimentare şi neutralizează mirosurile. Puteţi, de asemenea, să periaţi dispozitivele orale direct cu bicarbonat.

– Pudraţi-va axilă cu bicarbonat de sodiu pentru a neutraliza mirosurile.

– Bicarbonatul de sodiu este un antiacid sigur şi eficient pentru a uşura arsurile sau durerile de stomac. De asemenea ajuta indigestia acidă. Urmăriţi indicaţiile de pe pachetul de bicarbonat pentru instrucţiuni.

– Pentru pişcături de insecte, faceţi o pastă din bicarbonat şi apă. Apoi aplicaţi-o că pe o alifie pe locul afectat. Pentru a uşura mâncărimile, luaţi nişte bicarbonat în palmă şi frecaţi-va cu el pe pielea umedă.

– Evitaţi săpunurile dure şi eliminaţi blând murdăria intrată în piele, neutralizând şi mirosurile. Folositi o pastă din 3 părţi bicarbonat de sodiu şi o parte apă. Apoi clătiţi.

Bicarbonatul de sodiu este un antiacid sigur şi eficient
Bicarbonatul de sodiu este un antiacid sigur şi eficient

-Oţetul este uimitor pentru par, dar şi bicarbonatul are rolul lui la dus. Presăraţi un pic de bicarbonat în palmă, împreună cu şamponul favorit. Samponati normal şi clătiţi temeinic. Bicarbonatul ajută la eliminarea reziduurilor lăsate de produsele de coafat.

Bicarbonatul de sodiu, bun pentru curatarea cuptorului

– Adăugaţi 2 linguri cu vârf de bicarbonat (împreună cu detergentul de vase) în apă cu care spălaţi vasele.

De asemenea pentru a îndepărta la îndepărtarea grăsimii şi a resturilor de alimente de pe farfurii, oale şi tigăi. Pentru cratiţele în care s-a gătit şi s-a uscat grăsimea pe ele, mai întâi inmuiati-le în apă cu detergent şi bicarbonat. Apoi puneţi bicarbonat pe un burete umed şi frecaţi cu această pudra neabraziva.

– Bicarbonatul de sodiu pe un burete umed curată delicat interiorul şi exteriorul cuptorului cu microunde. Nu lasă urme de chimicale cu miros puternic. Clătiţi bine cu apă.

– Presăraţi bicarbonat pe podeaua cuptorului. Stropiţi cu apă că să umeziţi bicarbonatul. Lăsaţi să stea peste noapte. Dimineaţă frecaţi, răzuiţi bicarbonatul şi eliminaţi murdăria cu un burete sau cu un aspirator, şi clătiţi.

– Oferiţi extra-curăţare adăugând rufelor o jumătate de ceaşcă de bicarbonat pentru a face detergentul lichid de rufe să acţioneze mai puternic.

Un echilibru mai bun al pH-ului apei va face hainele mai curate, mai proaspete şi mai luminoase. Puteţi adaugă o jumătate de ceaşcă de bicarbonat la ciclul de clătire al maşinii pentru cearşafuri şi prosoape mai proaspete.

Înlăturaţi petele de ulei şi grăsime

– Folosiţi bicarbonat pentru a curată urmele de ulei şi grăsime din garaj sau de pe aleea de intrare. Presăraţi bicarbonat pe pată şi frecaţi cu o perie.

– Aşezaţi în fundul frigiderului o cutie deschisă cu bicarbonat pentru a neutraliza mirosurile.

– Plasaţi o cutie cu bicarbonat pe un raft al sifonieruliui pentru a menţine aerul proaspăt înăuntru şi a-l feri de mirosuri.

– Preveniţi accentuarea mirosurilor din încălţămintea de sport presărând bicarbonat în ei între utilizări. Scuturaţi –i înainte de a-i încălţa.

-Folosirea regulată a bicarbonatului în ţevile de scurgere le poate menţine pe acestea în stare bună de funcţionare. O cană de bicarbonat pe săptămâna va ajută la menţinerea unui pH favorabil în rezervorul septic.

Urmăriți Impact.ro și pe