Bicarbonatul de sodiu ajută la menținerea prospețimii florilor. Ce alte întrebuințări mai are în gospodărie

Diana Radu 21.02.2020, 15:50
Bicarbonatul de sodiu ajută la menținerea prospețimii florilor. Ce alte întrebuințări mai are în gospodărie

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient versatil ce are o mulțime de întrebuințări atât în gospodărie, cât și în afara acesteia. De exemplu, bicarbonatul de sodiu este un aliat de încredere pentru îngrijirea florilor. Iată câteva moduri în care poți folosi bicarbonatul de sodiu în gospodărie, dar și în grădină.

Cum te ajută bicarbonatul de sodiu la îngrijirea florilor

Bicarbonatul de sodiu are beneficii uimitoare asupra roșiilor dacă este aplicat la rădăcină, legumele vor deveni mult mai dulci. Acest efect se datorează faptului că bicarbonatul are capacitatea de a neutraliza acizii, astfel încât gustul dulce al roşiilor devine mai pronunţat. De asemenea, poți folosi bicarbonatul de sodiu și pentru a grăbi înflorirea unei plante. Tot ce trebuie să faci este să dizolvi o lingură de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă şi să pulverizezi soluția obținută peste flori și peste rădăcini.

bicarbonat de sodiu, ingrijirea plantelor
Cum te ajută bicarbonatul de sodiu la îngrijirea florilor

Mai mult, bicarbonatul de sodiu te ajută inclusiv să prelungești viața florilor din vază. În acest sens, trebuie doar să adugi puțin bicarbonat de sodiu în apa florilor. Și nu în ultimul rând, acest ingredient magic, poate transforma solul din acid într-unul care să le priască plantelor tale și te poate scăpa de dăunători cât ai clipi. Dacă păduchii au atacat o plantă, prepară un amestec dintr-o linguriţă de bicarbonat şi un sfert de ceaşcă de ulei şi pulverizează acest amestec peste plantă.

Ce întrebuințări mai are bicarbonatului de sodiu în gospodărie

Bicarbonatul de sodiu absoarbe mirosul neplăcut din frigider. Gospodinele știu că de cele mai multe ori frigiderul prinde un miros neplăcut din cauza mâncării. Pentru a vă păstra mirosul din frigider proaspăt, tot ce trebuie să faceți este să  păstrați în el o cutie deschisă cu bicarbonat de sodiu. Trucul funcționează și în cazul congelatorului.

Bicarbonatul de sodiu elimină urmele de pe vase. Nimic nu poate fi mai stresant, decât niște urme de mâncare sau de grăsime care nu vor să iasă de pe vase. Ei bine, în această ”luptă” bicarbonatul este un aliat de nădejde. Acesta promite să te scape imediate de urmele de grăsime. În acest sens, trebuie doar să presărați bicarbonat pe buretele de vase, după care să frecați câteva secunde urmele respective.

Bicarbonatul de sodiu face oglindă din podelele casei tale. Îndepărtează urmele și mizeria de pe podele nelăcuite dau dale de gresie ori marmură folosind numai o soluție dintr-o jumătate de ceașcă de bicarbonat de sodiu într-o găleată cu apă caldă. Șterge cu mopul și clătește pentru o podea strălucitoare. Pentru urmele lăsate de încălțăminte, folosește bicarbonat pe un burete umed, pentru o mai mare precizie, apoi clătește.

Urmăriți Impact.ro și pe