Ce se întâmplă cu vremea în toată țara, începând de duminică seara. Mai avem de așteptat până vine căldura

Ioana Bucur 21.03.2021, 16:03
Ce se întâmplă cu vremea în toată țara, începând de duminică seara. Mai avem de așteptat până vine căldura

O nouă informare meteo de vreme rea a fost anunțată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), începând de duminică seara. Ce se întâmplă cu vremea în toată țara, în următoarele două zile.

Ce se întâmplă cu vremea în toată țara, începând de duminică seara

Cu toate că suntem deja în a doua jumătate a lunii martie, căldura încă se lasă așteptată. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă informare de precipitații, temperaturi scăzute și intensificări ale vântului, ce va intra în vigoare de duminică noapte și va fi valabilă până marți dimineața, pe întreg teritoriul țării. În intervalul 21 martie, începând cu ora 23:00, și până pe 23 martie, ora 10:00, precipitații moderate cantitativ, între 15 și 20 de litri pe metrul pătrat, se vor instala treptat în sudul și sud-estul țării. Se așteaptă ploi, lapoviță, precum și perioade de ninsoare. Un strat nou de zăpadă se va depune peste cel foarte consistent, format anterior, în zona Carpaților Meridionali și de Curbură. Precipitații sub formă de ninsoare, de data asta, slabe cantitativ, se vor semnala pe arii restrânse în Transilvania, precum și în restul zonei montane, în timp ce vântul va avea intensificări locale și temporare, mai cu seamă în Dobrogea și Muntenia, dar și la munte, ajungând la viteze de 40 ână la 50 de kilometri pe oră.

Vremea se va menține rece în cea mai mare parte a țării și luni. Atunci, în regiunile sudice și sud-vestice, valorile medii ale temperaturilor afișate de termometre vor fi și cu zece grade mai mici față de normalul climatologic pentru această perioadă.

Ce se întâmplă cu vremea în toată țara, începând de duminică seara
Ce se întâmplă cu vremea în toată țara, începând de duminică seara. Inquam Photos / Octav Ganea

Cum va fi vremea în săptămâna 22-28 martie

Potrivit meteorologilor, până vineri, 26 martie, tendința de răcire a vremii se va menține, înregistrându-se temperaturi preponderent negative pe timpul nopţilor şi dimineţilor. Totodată, pe parcursul zilelor de marţi (23 martie) şi miercuri (24 martie), vântul va prezenta intensificări susţinute în jumătatea estică şi la munte, asociate temporar cu ninsori slabe, spulberând zăpada.

Episod de iarnă, la mijlocul lunii martie

Se pare că anul acesta, iarna și-a arătat colții în prima lună de primăvară. A nins puternic în mai multe zone din țară. Mai mulți copaci s-au rupt și au fost proiectați de vântul puternic pe carosabil sau chiar pe calea ferată. Meteorologii nu au venit cu vești bune după cel mai greu episod de iarnă din 2021. Specialiștii ANM au anunțat frig şi precipitaţii sub formă de ninsoare în Moldova, Maramureş, Transilvania şi în zona subcarpatică a Olteniei şi a Munteniei și pentru începutul săptămânii viitoare.

„Cu datele pe care le avem în acest moment, ne aşteptăm să avem precipitaţii şi la începutul săptămânii viitoare, nu doar sub formă de ploaie ci şi ninsoare. DIn punct de vedere termic, de vineri se încălzeşte uşor şi este apropiată de normalul perioadei adică 10-11 grade”, a declarat Mirela Polifronie la Realitatea PLUS.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...