Ce se întâmplă cu verdictul în procesul Elenei Udrea. Judecătoarea a decis, e o premieră în justiție

Nicu Stan 01.03.2021, 12:44
Ce se întâmplă cu verdictul în procesul Elenei Udrea. Judecătoarea a decis, e o premieră în justiție

Ce se întâmplă cu verdictul în procesul Elenei Udrea. Judecătoarea a decis, e o premieră în justiție. Ce se întâmplă, citiți în articolul de mai jos.

Ce se întâmplă cu dosarul în care pentru Elene Udrea se cer 12 ani de închisoare

S-a aflat ce se întâmplă cu verdictul în procesul Elenei Udrea, fost ministru al Turismului și apropiată a fostului președinte Traian Băsescu, scrie g4media.ro. Ce a decis judecătoarea se poate considera o premieră în justiție.

Este vorba despre dosarul finanțării campaniei electorale din anul 2009, iar judecătoarea Claudia Jderu, de la Curtea de Apel București, a fost desemnată să tranșeze în primă instanță dosarul. Eroinele principale în dosar sunt Elena Udrea și fiica fostului președinte Traian Băsescu, Ioana.

Ce vrea să facă judecătorul la care este dosarul

Astfel, judecătoarea Claudia Jderu vrea să dea verdictul odată cu motivarea, au declarat surse judiciare. În plus, magistratul a lucrat intens în această perioadă pentru redactarea argumentelor care stau la baza soluției pe care o va anunța. Ceea ce intenționează să facă judecătoarea ar fi o premieră pentru cazurile penale celebre din România. Astfel, primul verdict este așteptat să vină marți, după ce a fost amânat de două ori până în prezent.

Astfel, Consiliul Baroului București vrea să solicite unor avocați parlamentari modificarea codurilor de procedură penală și civilă, pentru ca hotărârile să fie dictate de instanțe doar în momentul în care vor fi gata motivările.

Motivările au întârzieri foarte mari

De asemenea, în nenumărate dosare, motivările vin după câteva luni sau ani de la pronunțarea verdictului, chiar și după ce vinovații și-au executat condamnarea.

Termenul de redactare a unei motivări, conform legii, este recomandat să nu fie mai mare de 30 de zile. Termenul este foarte mult prelungit din cauza volumului mare de dosare.

Elena Udrea nu este de acord cu procurorul care cere pentru ea 12 ani de închisoare

De asemenea, la ultima apariție în fața instanței, la sfârșitul lunii ianuarie, Elena Udrea a declarat că este nedreaptă și ciudată aprecierea procurorului DNA. Acesta din urmă a cerut cel puțin 12 ani de închisoare pentru fostul ministru apropiat al lui Traian Băsescu.

Sunt nevinovată și am încercat să dovesc că acuzațiile sunt nedrepte și neprobate. Am fost prima și singura de după Ceaușescu care a investit în turismul romanesc” a mai susținut Elena Udrea.

Procurorul DNA vrea pentru Ioana Băsescu 15 ani de închisoare

Nu în ultimul rând, în cazul Ioanei Băsescu, fiica fostului președinte Traian Băsescu, reprezentantul DNA a cerut o pedeapsă orientată spre maximul prevăzut de lege în cazul delapidare, respectiv 15 ani.

Procurorul DNA, în același dosar, pentru Dan Andronic, a cerut o pedeapsă cu închisoarea cu executare.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe