Ce se întâmplă cu utilizatorii WhatsApp care nu vor accepta noile condiţii de utilizare. Anunţ important

Cristian Cojocaru 08.05.2021, 19:16
Ce se întâmplă cu utilizatorii WhatsApp care nu vor accepta noile condiţii de utilizare. Anunţ important

Dacă anterior, utilizatorii WhatsApp erau amenințați că li se vor bloca anumite facilități din cadrul aplicației dacă nu vor accepta noile condiții de utilizare ale aplicației, se pare că acum lucruri se vor schimba, după ultimul anunț al companiei.

Cu ce se pot confrunta utilizatorii WhatsApp care nu vor accepta noile condiții ale aplicației

Reprezentanții aplicației de mesagerie instant WhatsApp, erau ”amenințați” anterior că dacă nu vor fi de acord noii termeni de utilizare ai produsului, acestora li se va restricționa accesul la anumite facilități ale aplicație. Se pare însă, că înainte de a implementa acest lucru, cei de la WhatsApp s-au răzgândit și nu vor face nimic altceva decât să streseze proprii utilizatori cu notificări, în cazul celor care nu vor fi de acord cu noile condiții de utilizare.

Chiar cu o săptămână înainte de a expira termenul limită până când utilizatorii aplicației WhatsApp trebuiau să accepte noii termeni de utilizare, oficialii companiei au revenit asupra hotărârii de a limita funcționalitatea pentru cei care refuzau să fie de acord cu aceștia. Potrivit anunțului inițial, utilizatorii erau informați că cei care nu vor fi de acord cu acest lucru, vor pierde într-un mod treptat accesul la mai multe funcții.

Nu se știe ce anume  i-a făcut pe aceștia să se răzgândească, având în vedere că tonul reprezentanților companiei s-a schimbat în ceea ce privește utilizatorii care nu ar dori să fie de acord cu noile condiții. Totuși, cei care nu vor dori să fie de acord cu noi termeni implementați, vor primi foarte multe notificări, în care le va fi menționat faptul că nu și-au dat acordul cu privire la aceste condiții.

WhatsApp urmeaza sa transfere mai multe informatii catre Facebook
WhatsApp urmeaza sa transfere mai multe informatii catre Facebook

Transferul de informații către Facebook

Reprezentanții aplicației WhatsApp speră ca prin această metodă de presiune, să eficientizeze acordul utilizatorilor. Chiar dacă nu se știe de ce aceștia s-au răzgândit cu privire la poziția anterioară, sunt foarte mari șanse ca un număr foarte mare de utilizatori să nu își fi dat încă acordul cu privire la noile condiții.

Oficialii companiei se tem să nu aibă parte de un răspuns negativ din partea utilizatorilor, similar cu cel anterior, când au anunțat noile condiții, iar tot mai mulți dintre cei care foloseau platforma de mesagerie instantă, au hotărât să se porteze către alte aplicații precum Telegram, care este cea mai securizată platformă la momentul actual, sau Signal.

Totodată, WhatsApp urmează să transfere mai multe informații către Facebook, care au legăturp cu viitoarele funcții de cumpărături ale produsului. Aceste funcții vor include și un instrument de plată. Sunt șanse foarte mari ca Facebook să dorească să folosească datele de plată ale utilizatorilor WhatsApp pentru a targeta mai bine reclamele și pentru a le îmbunătăți. Deși termenul limită pentru acceptarea acestor noi condiții este de 15 mai. utilizatorii vor putea sări acest pas, însă vor trebui să se confrunte cu notificările.

Urmăriți Impact.ro și pe