Schimbare importantă făcută de Facebook. Ce urmează să se elimine definitiv

Ana Anitoiu 06.01.2021, 21:21
Schimbare importantă făcută de Facebook. Ce urmează să se elimine definitiv

O schimbare importantă este făcută de Facebook. Compania a decis să elimine definitiv un buton cu care utilizatorii platformei de socializare erau obișnuiți. De acum încolo, se va pune accent pe un alt element, după cum au anunțat, miercuri, reprezentanții rețelei.

Ce schimbare importantă are loc la Facebook

Concret, compania Facebook a hotărât să elimine butonul de ”Like” din paginile publice ale personalităţilor şi brandurilor. După această modificare, aceste pagini de pe platforma de socializare Facebook vor afișa altceva.

”Am eliminat Like-urile şi ne concentrăm pe Followers pentru a simplifica felul în care oamenii interacţionează cu Paginile lor preferate”, au explicat reprezentanţii platformei de socializare Facebook.

Ce se va afișa pe paginile de Facebook vizate

Astfel, pe paginile publice de pe platforma de socializare Facebook vor mai fi afișați doar admiratorii acestora, numiți în engleză ”followers”. În plus, pe acest fel de pagini ale unor personalități sau branduri va fi inclus un flux de știri dedicat.

Prin intermediul acestui flux de știri, administratorii acestor pagini publice de Facebook vor putea să participe la conversații purtate în acest mediu. Aceștia vor putea interacționa cu alți administratori, precum şi să intre în discuții cu fanii, conform anunțului făcut de reprezentanții platformei de socializare.

Schimbare importanta facuta de Facebook. Ce urmeaza sa se elimine definitiv
Sigla Facebook, pe ecranul unui telefon mobil

Facebook, interzis într-o țară

Recent, guvernatorul din Insulele Solomon, țară situată în Oceania, ce face parte din Commonwealth, a spus că Facebook va fi interzis în acest stat. “Cyberbullying-ul pe Facebook este răspândit, oamenii au fost defăimați de utilizatorii care folosesc nume false și reputația oamenilor acumulată de-a lungul anilor este distrusă în câteva minute”, a spus Manasseh Sogavare în fața Parlamentului.

Totuși, motivul acestei inițiative ar fi cu totul altul. De fapt, autoritățile din Insulele Solomon ar încerca să ascundă unele informații, ce ar fi început să iasă la suprafață prin intermediul Facebook. Aceste date ar avea legătură cu pandemia de coronavirus.

O funcție nouă, anunțată de Facebook

În luna iunie a anului trecut, reprezentanții platformei de socializare au anunțat că aplicația Facebook Messenger va avea funcția de blocare și deblocare prin intermediul Face ID și Touch ID. Astfel, utilizatorii rețelei ar putea folosi funcții de securitate suplimentare. În panoul multitasking, logarea securizată a fost concepută pentru a rămâne cu datele ascunse.

Facebook Messenger a anunțat introducerea acestui sistem de blocare biometrică cu o întârziere de mai bine de doi ani după ce a fost lansat Face ID. Reprezentanții companiei nu au oferit explicații pentru această întârziere. Aplicația principală Facebook nu deține această nouă funcție, dar aplicația de Messenger a acesteia va permite în curând securizarea. Mai multe detalii, AICI!

Ce decizie incredibilă a luat Mark Zuckerberg în privința fiicei lui

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a luat o decizie uimitoare în privința fiicei lui cea mare, Maxima, care s-a născut în anul 2015. Mai exact, el a anunțat atunci va dona 99% din moștenirea ei, pentru cauze nobile. La acea vreme, averea lui era estimată la 82 miliarde de dolari. Explicația pe care a dat-o a lăsat mască pe toată lumea.

”Deși majoritatea știrilor se concentrează pe ce este rău, în multe moduri, lumea a devenit mai bună. Sănătatea se îmbunătățește. Sărăcia scade. Cunoștințele cresc. Oamenii se conectează. Progresul tehnologic în fiecare domeniu înseamnă că viața voastră ar trebui să fie mai bună decât a noastră astăzi într-un mod dramatic. Ne vom asuma rolul pentru a transforma aceste lucruri în realitate, nu doar pentru că vă iubim, dar și pentru că avem o responsabilitate morală față de copiii generației următoare”, a spus Mark Zuckerberg. Mai multe detalii, AICI!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...