Gigi Becali nu mai dă bani nimănui în România. Anunțul care pune fotbalul pe jar

Marian Cărăvan 13.05.2020, 12:45
Gigi Becali nu mai dă bani nimănui în România. Anunțul care pune fotbalul pe jar

Recunoscut ca un om cu dare de mână, Gigi Becali a luat o decizie radicală în starea de urgență. Este anunțul care pune fotbalul românesc pe jar.

Gigi Becali nu mai dă bani nimănui în România

Gigi Becali era în general ușor de convins să bage mâna adânc în buzunar pentru achiziționarea unui jucător mai răsărit din campionatul intern. Practic, multe cluburi din prima ligă au trăit de pe urma banilor încasați din vânzarea de jucători către FCSB. Ei bine, latifundiarul din Pipera nu mai este așa darnic, acum este atent la fiecare bănuț cheltuit, speriat și el din câte se pare de criza generată de pandemie. Nu a mai făcut achiziții spectaculoase, nu s-a mai „aruncat” la sume mari, dar nici nu a reușit să vândă, cotele jucătorilor scăzând foarte mult în această perioadă. Finanțatorul FCSB a anunțat că nu mai bagă momentan niciun ban în fotbal și că va da credit tinerilor din lotul FCSB.

„Până nu văd ce se întâmplă, nu mai dau nici un ban. Eu oricum am tot tineretul la mine. Şi atunci nu are rost, pentru ce să îi iau? Eu îi cresc pe ăştia, văd ce se întâmplă şi cu asta, basta! Nu îmi trebuie să cumpăr jucători”, a spus Gigi Becali la Telekom Sport.

„Telenovela” Andrei Chindriș, „final” sau „va urma”?

Gigi Becali a negociat intens cu patronul echipei FC Botoșani, Valeriu Iftime, pentru transferul fundașului Andrei Chindriș. Inițial, oficialul echipei moldave cerea 1.500.000 euro, însă a mai lăsat și el din preț. Cei doi patroni au discutat pe marginea subiectului chiar și în Săptămâna Mare. Fără rezultat, însă. Tratativele s-au blocat.  Becali mai era dispus să ofere doar 400.000 de euro pentru Chindriș, în condițiile în care Iftime voia mai mult. Fundașul central al celor de la FC Botoșani ar putea ajunge însă în La Liga, la Valencia, grupare care ar vrea să-l ia însă gratis pe fotbalistul român și să plătească abia anul viitor suma de 600.000 de euro.

Dacă nu i-a ieșit afacerea cu Chindriș, Gigi Becali a reușit să ia totuși un jucător de la Botoșani, chiar înainte de declanșarea pandemiei. Andrei Miron este jucătorul pentru care Becali nu a plătit niciun ban celor de la FC Botoșani. Fostul căpitan al echipei moldave a fost curtat intens de o echipă din Rusia, dar negocierile au încetat când Iftime a venit cu pretențiile sale: 600.000 de euro. Prin cedarea la FCSB, șefii Botoșaniului au păstrat 40 de procente dintr-un viitor transfer al lui Andrei Miron. Ceea ce până la urmă ar putea fi o afacere bună pentru patronul de la Botoșani.

„Dacă se face mutarea asta, mă consider și eu norocos. Nu îmi dădea nimeni 200.000 de euro pe Miron atunci, i l-am dat domnului Becali pe gratis și ar fi culmea acum să iau aproape 200.000 de euro din transferul lui Miron la o altă echipă de la FCSB”, a spus Valeriu Iftime.

 

George Ivașcu, despre apariția lui Carmen Simionescu în serialul Clanul
Urmăriți Impact.ro și pe