Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor în perioada următoare. Florin Cîțu a făcut precizări importante

Redacția IMPACT / 18.03.2020, 10:58
Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor în perioada următoare. Florin Cîțu a făcut precizări importante

Criza creată de declanșarea coronavirusului a creat situații deja tensionate la nivelul economiei din plan local. Guvernul pregătește planuri pentru a nu fi probleme cu plata salariilor și a pensiilor din România.

Ce spune Florin Cîțu despre situația actuală a salariilor și a pensiilor

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a oferit asigurări românilor că atât salariile, precum și pensiilor vor fi livrate la timp și că nu există motive de îngrijorare în acest sens.

„Nu știu care va fi situația economică mondială, dar eu mă asigur că avem bani să plătim pensii, salarii, drepturi sociale. (…) Am fost precauți și la începutul anului am refinanțat cheltuielile din acest an.
Tot ceea ce are de cheltuit statul, toate facturile vor fi plătite, nu este niciun fel de problemă.”, a spus Florin Cîțu, la Realitatea Plus.

Mai mult, Guvernul ia în calcul amânarea impozitului pe venit și pentru persoanele fizice, dar nu pentru toată lumea, ci doar acolo unde sunt probleme, după cum a anunțat marți, Ministrul Finanțelor Publice.

La începutul acestei săptămâni, și Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru a făcut precizări cu privire la încasările de pensii, pentru care se încearcă  plata în avans a pensiilor pentru români pentru ca aceștia să reaușească să se întrețină pe perioada decretării stării de urgență anunțate de Președintele Statului, pe fondul răspândirii coronavirusului pe teritoriul României.

Violeta Alexandru, Ministrul Muncii, despre încasările de pensii.
Violeta Alexandru, Ministrul Muncii, despre încasările de pensii.

„Se vor respecta toate obligațiile de plată pentru pensii. Suntem conștienți că în această perioadă oamenii trebuie să-și primească pensiile la timp. Au fost evaluări pentru plata anticipată a pensiilor pe mai mult luni, avem mai multe scenarii, nu vom întârzia nicio zi la plată pentru pensionarii români”, a declarat Violeta Alexandru, la România TV, potrivit economica.net.

Totodată, și în declarațiile de duminică ale premierului Ludovic Orban s-au oferit asigurări că plata pensiilor se va realiza la timp, iar pentru care primesc pensi prin virament bancar se încearcă să se trimită mai rapid decât într-o lună normală.

„Vom asigura pensiile la timp. Cele care se plătesc pe card, prin virament bancar,  vom încerca să le plătim mai repede”, a susținut Ludovic Orban, duminică, printr-o videoconferință.

 

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI