Ce se întâmplă cu pensiile românilor, anunțul venit de la Guvern: ”dacă nu produci, nu ai de unde să consumi”

Gabriel Peneș 09.05.2023, 09:31
Ce se întâmplă cu pensiile românilor, anunțul venit de la Guvern: ”dacă nu produci, nu ai de unde să consumi”

Pensiile românilor rămân o temă majoră în discursurile politice din acest an preelectoral. Deși parteneri la guvernare, PSD și PNL duc o „luptă” aprigă pentru alocarea meritelor privind măsurile luate în beneficiul seniorilor și al politicilor sociale, în general. Secretarul general al PNL, ministrul de Interne Lucian Bode, a accentuat rolul liberalilor în această privință, precizând că aceste politici sociale nu sunt doar apanajul partidelor de stânga, în ciuda percepției generale.

Ce se întâmplă cu pensiile românilor, anunțul venit de la Guvern

Ce se întâmplă cu pensiile românilor rămâne încă un mister, dat fiind că reforma sistemului, inclusiv a pensiilor speciale este departe de a-și fi găsit rezolvarea, în acord cu solicitările Comisiei Europene. Dar, pe fundalul apropierii de anul electoral 2024, partidele aliate la guvernare încep să-și susțină tot mai ferm propriile merite, în detrimentul partenerilor de coaliție

Astfel, secretarul general al PNL, ministrul de Interne Lucian Bode, a transmis, luni la Congresul Seniorilor Liberali, că politicile sociale şi creşterile de pensii nu sunt apanajul stângii.

Liderul liberal a mai explicat că „în general, partidele de stânga sunt percepute ca fiind mai aproape de această categorie, dar să nu uităm că la baza politicilor sociale, de sănătate sau educaţionale stă economia, o economie robustă, în creştere”.

„Dacă nu produci, nu ai de unde să consumi şi să susţii politicile sociale. De aceea, PNL s-a axat pe a genera creştere economică prin investiţii, dar nu a ignorat nici categoriile vulnerabile şi expuse la risc. Totul este un balans, un echilibru. Să spunem lucrurilor pe nume, aici, la Congresul Seniorilor Liberali. Iar dumneavoastră să le spuneţi aceste adevăruri tuturor pensionarilor cu care vă întâlniţi.

Adevărul este că PNL a asigurat cele mai sustenabile creşteri de pensii în ultimii ani, de când guvernăm şi conducem guvernarea României. Creşterile de pensii şi politicile sociale nu sunt apanajul stângii, nu poartă eticheta social-democraţiei! Este o greşeală politică să abandonăm altora aceste teme care, chipurile, nu ar fi liberale. Sunt temele României şi bineînţeles, sunt şi ale PNL!”, a declarat Lucian Bode, conform news.ro.

Ce se întâmplă cu pensiile românilor, anunțul venit de la Guvern: ”dacă nu produci, nu ai de unde să consumi”
Secretarul general al PNL, ministrul de Interne Lucian Bode, a declarat că politicile sociale nu sunt doar apanajul partidelor de stânga, dar ca să susții aceste politici, inclusiv creșterea pensiilor, e nevoie și de o economie care să producă

„Dacă nu produci, nu ai de unde să consumi”

Secretarul general al PNL a mai precizat că liberalii au asigurat „cele mai sustenabile creşteri de pensii în ultimii ani”. El a precizat că partidul din care face parte nu i-a amăgit pe români, așa cum ar fi făcut-o alte partide care au avut „mesaje înșelătoare” și „promisiuni nerealiste”.

„Aşadar, dragi colegi liberali, PNL nu se fereşte de măsuri sociale, dimpotrivă! Cele mai bune politici sociale – pensii, alocaţii, compensări la facturi – sunt liberale, au fost şi vor fi promovate de PNL! Sunt eficiente şi sigure, sustenabile pe termen lung, nu sunt simple focuri de artificii. Este important să explicaţi oamenilor aceste lucruri pentru a nu cădea pradă unui discurs populist, cu promisiuni nerealiste.

Este trist să vezi că partide cu mesaje înşelătoare obţin voturi pe seama celor care poate din lipsă de documentare cad în plasa lor. PNL niciodată nu i-a amăgit pe români. Am mers pe principiul fapte, nu vorbe. Respect, nu dispreţ. Bunicii şi părinţii noştri nu pot fi masă de manevră pentru astfel de partide. De aceea, vă invit să facem front comun împotriva celor care vând iluzii false pentru profit electoral”, a mai precizat Bode.

Lucian Bode a mai precizat că liberalii au asigurat „cele mai sustenabile creşteri de pensii în ultimii ani”.

„Trebuie spus în interacţiunile noastre cu cetăţenii că PNL este partidul care a asigurat în ultimii 3 ani stabilitatea ţării pentru protejarea românilor şi a economiei. Iar anul 2023 va fi anul consolidării şi accelerării acestor procese”, a adăugat ministrul adresându-se seniorilor liberali.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....