Ce se întâmplă cu Pelerinajul de Sfântul Dumitru din București. Anunțul lui Ludovic Orban

Mihai Roșoiu 12.10.2020, 16:02
Ce se întâmplă cu Pelerinajul de Sfântul Dumitru din București. Anunțul lui Ludovic Orban

Pelerinajul organizat de Sfântul Dumitru în București nu va mai avea loc. Anunțul a fost făcut de către premierul Ludovic Orban, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu jurnaliștii.

Pelerinajul de Sfântul Dumitru a fost anulat

Credincioșii din Capitală nu vor mai merge în pelerinajul de Sfântul Dumitru. Până acum, între 22 și 29 octombrie românii luau cu asalt Bucureștiul pentru a participa la un important eveniment găzduit de București. Pandemia de coronavirus care a izbucnit în întreaga lume, însă, a anulat multe dintre aceste pelerinaje. Este și cazul celui programat la finele lunii. Primul ministru al României a anunțat că, în 2020, credincioșii nu vor mai putea participa la eveniment:

„Sunt om credincios, care respect biserica, care întotdeauna am fost alături de proiectele bisericilor în general. Pe de altă parte, riscul este foarte mare, pentru că să ne gândim la următorul aspect: foarte mulţi din credincioşii care participă la aceste sărbători religioase, la aceste pelerinaje sunt oameni în vârstă care sunt expuşi unor riscuri foarte mari”, a punctat Ludovic Orban la o întâlnire cu ziariștii.

Orban: „Aștept înțelegere din partea credincioșilor”

Premierul Orban face apel la toți creștinii ortodocși, care plănuiau să vină în București pentru, să dea dovadă de înțelegere. În actualul context social din România, desfășurarea unui asemenea eveniment poate deveni un pericol real pentru mulți dintre români:

„Eu sunt convins că şi în Biserica Ortodoxă există înţelegere pentru această decizie a noastră şi îi rog pe toți să înţeleagă. Am am făcut-o decât pentru a proteja sănătatea”, a mai spus Ludovic Orban.

Ce se întâmplă cu perlerinajul de Sfântul Dumitru din București
Ce se întâmplă cu perlerinajul de Sfântul Dumitru din București

Creșterea numărului de infectări în București este motivul pentru care șeful Guvernului a luat această decizie. Potrivit ultimelor date oficiale, rata de infectare se apropie de 3 la mia de locuitori în Capitală. În atare condiții, organizarea unui eveniment la care să participe mii de credincioși este considerată inoportună.

Pelerinaj Sfântului Dumitru anulat de coronavirus

Șeful Guvernului a anunțat ce se întâmplă cu Pelerinajul de Sfântul Dumitru. Din cauza pandemiei de coronavirus, întîlnirea credincioșilor nu va mai avea loc în această toamnă

Marele Mucenic Dumitru este venerat ca fiind unul dintre cei mai mari sfinți militari, atât în Biserica Ortodoxă, cât și în Biserica Catolică de rit bizantin și cea de rit roman. În bisericile ortodoxe și catolice de rit bizantin, precum și în cea de rit roman, se sărbătorește la data de 26 octombrie.

Ce se întâmplă cu perlerinajul de Sfântul Dumitru din București
Ce se întâmplă cu perlerinajul de Sfântul Dumitru din București

Măsurile restrictive, ce vizează Pelerinajul de Sfântul Dumitru, au dus la manifestații de protest în rândul creștinilor, care au organizat un protest la Iași, protest la care au participat câteva sute de persoane.

 

Urmăriți Impact.ro și pe