EXCLUSIV

Ce se întâmplă cu marele artist Cornel Constantiniu după atâţia ani de boală. Soţia cântăreţului, mărturisiri emoţionante EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 29.09.2021, 18:39

Solistul Cornel Constantiniu, care de 25 de ani se luptă cu maladia Parkinson, se simte mult mai bine, în ultima vreme. Soția lui, actrița Domnița Constantiniu, ne-a dezvăluit, în exclusivitate pentru impact.ro, că celebrul cântăreț din anii comunismului pronunță mai corect cuvintele. L-a întristat însă enorm vestea că bunul său prieten, Dorin Anastasiu, s-a stins din viață: ”A plâns, când a aflat, era ca fratele lui”.

”Acum, Cornel pronunță mai corect cuvintele. Boala îi afectase grav vorbirea”

Doinița Constantiniu este fericită că soțul ei, cântărețul Cornel Constantiniu, se simte din ce în ce mai bine: ”Noi tocmai ne-am vaccinat și cu a treia doză. Copiii noștri, cei doi băieți, sunt în străinătate, muncesc, au și ei copii, s-au vaccinat cu toții. Fiul cel mic ne-a vizitat, anul acesta, Cornel a fost așa de fericit!”.

”Mergem înainte, amândoi, cu problemele și cu grijile noastre. Cornel este bine, staționar, cu boala asta grea, Parkinson. Nu mai scrie, nu prea mai are putere în mâini, dar ascultă muzică toată ziua.

În plus, spre marea mea bucurie, vorbește mai bine, pronunță mai corect cuvintele, înainte nu prea se înțelegea ce spune, boala îi afectase grav vorbirea. Acum stă toată ziua la telefon!”, a mai spus ea.

Ce se intampla cu marele artist Cornel Constantiniu dupa atatia ani de boala. Sotia cantaretului, marturisiri emotionante EXCLUSIV
Cornel Constantiniu

”Cornel a plâns când a aflat că a murit Dorin Anastasiu. Era ca fratele lui”

Cornel Constantiniu deplânge decesul bunului său prieten, Dorin Anastasiu. ”E o durere mare, Cornel a plâns când a aflat că Dorin s-a stins din viață, se înțelegeau foarte bine, erau ca fratele lui. Păcat, era încă tânăr!”, a mai adăugat Doinița Constantiniu, pentru impact.ro.

Dorin Anastasiu a murit pe 18 septembrie, la vârsta de 78 de ani. A fost nu numai un solist talentat, ci și profesor de muzică şi prezentator de emisiuni, la TVR.

Cornel Constantiniu a suferit două operații pe creier, în Africa de Sud și la Viena

Artistul Cornel Constantiniu suferă de maladia Parkinson din 1993. De atunci, a trecut prin două operații complicate:

”Cornel a fost operat pe creier, pentru prima dată, în Africa de Sud, la Cape Town, pe când trăia Mircea, fratele lui. El era stabilit acolo.

Intervenția chirurgicală a lui Cornel pe creier a fost în 1999. Cea de-a doua operație pe creier a suferit-o la Viena, în 2004. A fost operat de marele profesor Francois Alesch”, menționa soția artistului, în urmă cu câțiva ani.

”Am fire în creier şi un aparat la piept, care mă ajută să mă mişc cât de cât normal”

Cornel Constantiniu povestea despre calvarul prin care a trecut, după ce a fost diagnosticat cu Parkinson, boală din cauza căreia nu a mai putut urca pe scenă:

”Operaţiile pe care le-am făcut au fost extraordinar de dificile. În 2004 m-au deschis cu o bormaşină. Am stat 11 ore treaz şi conştient, cu capul imobilizat într-o menghină. Acum am fire în creier şi un aparat la piept, care mă ajută să mă mişc cât de cât normal”.

Cornel și Domnița au doi băieți, Alexandru și Mihai, care le-au dăruit cinci nepoți, Paul Christian, Ana, Matei Nicolae, Artis şi Lorian.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...