EXCLUSIV

Bogdan Uritescu vine cu vești bune despre tatăl său, bolnav de Parkinson: ”Și-a mai revenit, e răsfățat de toate asistentele la centrul medical”. EXCLUSIV

Carmen Andrei 08.09.2021, 20:29
Bogdan Uritescu vine cu vești bune despre tatăl său, bolnav de Parkinson: ”Și-a mai revenit, e răsfățat de toate asistentele la centrul medical”. EXCLUSIV

Cascadorul Bogdan Uritescu, prezentatorul emisiunii ”Digi Animal Club”, are în palmares și trei producții cinematografice, realizate alături de celebrul Jean Claude Van Damme. În interviul oferit în exclusivitate pentru impact.ro, Bogdan ne-a povestit atât despre colaborarea cu marele artist de talie internațională, cât și despre tatăl său, actorul Valentin Uritescu, diagnosticat încă din anii tinereții cu Parkinson: ”Acum, tata este bine, se află la un centru medical, unde este răsfățat de asistente și de doctori. Mi-a cerut recent să-i duc o pălărie de soare!”.

Bogdan Uritescu, vești bune despre tatăl său, bolnav de Parkinson

Bogdan Uritescu, unul dintre cei mai buni cascadori români, ne dă vești bune despre celebrul său tată, Valentin Uritescu (80 de ani), care se luptă, încă din anii tinereții, cu o boală grea, Parkinson: ”Tatăl meu este bine acum, se află într-un loc unde îi priește. El a cerut să fie dus într-un centru medical, unde toată lumea îl răsfață, i se face și masaj. Boala lui necesită îngrijiri speciale, trebuie să fie asistat medical. Mi-a cerut să îi duc o pălărie de soare, am una din Santorini, ca să iasă în curte. Eu și mama mergem mereu la el”, ne-a declarat Bogdan Uritescu, în exclusivitate pentru impact.ro

Bogdan Uritescu a moștenit talentul artistic al celebrului său tată, astfel că și el a absolvit Actoria. Și chiar are cu ce se lăuda, după ce a jucat, alături de Jean Claude Van Damme, în câteva pelicule realizate în România, inclusiv în “Second in command” (2005). Bogdan ni-l descrie drept un artist desăvârșit: ”Jean Claude Van Damme a făcut balet, când era mai mic, știe foarte bine să facă șpagatul, care i-a adus celebritatea. Am jucat în trei filme alături de el. N-am băut împreună, n-am fost la gagici împreună, nu știu cum e ca om, pot spune însă cum e ca om pe platoul de filmare. Am filmat cu el după ce a avut probleme cu alcoolul, așa că era exagerat de serios. Noi tratam mai lejer situația, dar Claude se temea că nu va fi foarte bun. Se concentra foarte mult, trata foarte serios pregătirea de dinainte de a intra în cadru. Eu vorbeam cu el doar în franceză, eram și la machiaj împreună. Aveam o scenă în care Van Damme trebuia să mă lovească în tâmplă, cu piciorul, dar, la repetiții, mereu se oprea la o distanță de vreun metru și jumătate de fața mea, se temea să nu mă lovească și în realitate. L-am rugat să o facă mai de aproape, ca să par și eu mai credibil în scenă: ”I-am zis: ”Apropie-te, mai mult, și dă! Am încredere în jocul tău de picioare!”. Așa a făcut, a ieșit bine cadrul”, ne-a mai povestit, în exclusivitate pentru impact.ro, Bogdan Uritescu.

Bogdan Uritescu, vesti bune despre tatal sau, bolnav de Parkinson
Bogdan Uritescu, vesti bune despre tatal sau, bolnav de Parkinson

Realizează emisiunea ”Digi Animal Club”, la Digi Animal World

Bogdan Uritescu a cochetat o vreme și cu teatrul, iar de șase ani este gazda unei emisiuni despre animale: ”Am colaborat vreo 5 ani cu Teatrul Ion Creangă, acolo l-am adus pe Cove să joace. A fost bine, am scris și o piesă, am realizat și coregrafia luptelor, am și jucat”. Iar de șase ani, el realizează emisiunea ”Digi Animal Club”, la Digi Animal World, difuzată sâmbăta, unde invitații vin cu tot felul de animale. Bogdan o pățește însă adesea: ”M-a ciugulit un vultur, m-a atacat un șarpe, dar nu m-a nimerit. La urși le-am făcut masaj în tălpi, au o piele moale, și masaj pe spate, prin cușcă, evident. Am avut și tarantule, șerpi de 3 metri, pe care i-am pus pe cap, ca pe turban. Nu sunt periculoși mereu, dacă-s hrăniți, stau cuminți”, ne-a mai spus Bogdan Uritescu.

Bogdan a învățat meseria de cascador de la regretatul Szobi Cseh, artistul care a filmat adesea alături de Florin Piersic: ”El mi-a fost profesor la Academia de Teatru și Film. L-am avut profesor de mișcare scenică și de lupte scenice, timp de trei ani, am învățat lucruri de tehnică, de coordonare, de salt înainte, făceam totul de plăcere. Mi-a zis într-o zi:” Nu vrei să vii la Asociația cascadorilor? Te fac și profesor!”. M-am dus, dar când am ajuns acolo se uitau toți ciudat la mine, am simțit ostilitatea. Le-am zis așa: ”Dacă face cineva ce fac eu, plec!” M-am aruncat pe spate de pe birou, e o tehnică izvorâtă din artele marțiale. De atunci, au avut un mare respect pentru mine. Ne-am împrietenit imediat.  Pe când filma în ”Pădureanca”, Szobi m-a rugat să-i țin cursurile de cascadorie la clasă, așa de multă încredere avea în mine!”.

”Mă opreau babele pe stradă, ca să mă felicite!”

Bogdan Uritescu a jucat și la Antena 1, în 2000, într-un serial de 13 episoade, numit “Badegard”: ”Avea audiențe uriașe. Mă opreau babele pe stradă și copiii de șapte ani, ca să mă felicite. Apoi, la alte posturi tv, am mai realizat niște emisiuni de pescuit, de vânătoare, găteam pe baltă.

În prezent, predau și cursuri de dezvoltare personală, unde le explic oamenilor și ”strategia Chaplin”. Ce înseamnă? ” Pune accent pe asocierile de idei, pe imagini, metafore, simboluri. Se lucrează cu provocări multiple, care zguduie rutina, spârgând tiparele noastre de gândire și de acțiune si exersând abordarea unor subiecte cărora li se schimbă sensul prin situarea lor în contexte noi, neprevăzute”, a mai menționat Bogdan Uritescu.