Ce se întâmplă cu copiii lui Harry și ai lui Meghan Markle după decesul reginei. Vestea pe care au primit-o chiar azi

Badea Violeta 10.09.2022, 21:28

În urmă cu doi ani, Harry şi soţia sa, Meghan Markle, au renunțat la îndatorile de membri ai casei regale. Cei doi au locuit o perioadă în Canada, apoi s-au stabilit în Los Angeles. În plus, relaţiile lor cu familia regală s-au răcit. Acum, toată lumea se întreabă ce se va întâmpla cu copiii lui Harry și ai lui Meghan Markle după decesul reginei. Iată ce s-a decis astăzi!

Ce titluri au primit copiii lui Harry și ai lui Meghan Markle după ce Charles a fost proclamat rege

Copiii lui Harry și ai lui Meghan Markle au dreptul la titlul de prinți după moartea reginei. Concret, fiul ducelui și al ducesei de Sussex, Archie Mountbatten-Windsor, este acum, din punct de vedere tehnic, prinț. Același titlu i-a fost refuzat mama sale, Meghan, din cauza rasei.

La rândul său, Lilibet Mountbatten-Windsor, are, de asemenea, dreptul de a fi prințesă după moartea reginei și urcarea pe tron a lui Charles al III-lea.

Meghan Markle a dezvăluit în timpul unui interviu acordat anul trecut celebrei moderatoare americane Oprah Winfrey despre șocul pe care l-a avut când i s-a spus că micuțul ei, Archie, nu va beneficia de protecție din partea poliției, deoarece nu are un titlu, și a sugerat că decizia a fost luată din cauza rasei sale mixte.

De asemenea, Harry și soția lui au preciat că se așteptau ca Archie să primească titlul de prinț după ce Charles va accede la tron, dar că li s-a spus că protocoalele vor fi modificate.

În urmă cu ceva timp, Charles și-a exprimat dorința de a avea o monarhie redusă. Prin urmare, copilul ar fi urmat să fie exclus de la titlul de prinț.

Citește și Joe Biden participă la funeraliile Reginei Elisabeta. De cine i-a adus aminte fosta suverană!

Meghan Markle, Printul Harry si fiul lor, Archie

Ultimele protocoalele au fost stabilite de Regele George al V-lea în 1917

Ultimele protocoale au fost stabilite de Regele George al V-lea în 1917. Potrivit acestora, copiii și nepoții unui monarh au dreptul automat la titlul de ASR (Alteța Sa Regală) și de prinț sau prințesă.

În momentul în care Archie s-a născut, era strănepotul unui suveran, nu nepot. Dar pentru a-l împiedica să devină prinț, regele ar trebui să emită o scrisoare patentă care să modifice dreptul lui Archie de a fi prinț și dreptul lui Lili de a fi prințesă.

Întrebată în interviul acordat jurnalistei americane dacă pentru ea este important ca Archie să fie prinț, Meghan răspunsese: „Dacă asta însemna că va fi în siguranță, atunci desigur”. Acest lucru a fost spus în contextul în care membrii extinși ai familiei regale nu au un drept automat la securitatea poliției.

Citește și Decesul Reginei Elisabeta a II-a. Funeraliile, pe 19 septembrie. Harry și Meghan, ovaționați alături de William și Kate. VIDEO!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...