EXCLUSIV

Ce se întâmplă cu artistul Cornel Constantiniu după a opta operație. Soția acestuia, în lacrimi: „E sufletul meu” EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 10.11.2021, 15:20

Cornel Constantiniu (76 de ani), marele artist care, în 1993, a fost diagnosticat cu maladia Parkinson, a trecut săptămâna trecută printr-o nouă intervenție chirurgicală. Operația de schimbare a neurostimulatorului, aflat în piept, și care îl ajută pe Cornel să vorbească și să se miște, a decurs bine, astfel că solistul a fost deja externat. El este îngrijit, cu același devotament, de femeia vieții lui. Soția Domnița Constantiniu ne-a vorbit, în exclusivitate pentru impact.ro, despre starea de sănătate a cântărețului.

Domnița Constantiniu: ”Mă bucur că e din nou cu mine, acasă, el e sufletul meu!”

Cornel Constantiniu, diagnosticat cu maladia Parkinson, în 1993, a avut nevoie de o nouă intervenție chirurgicală, care a fost efectuată săptămâna trecută, la Spitalul Universitar din București. Medicii i-au schimbat neurostimulatorul din piept, de lângă claviculă, care face legătura cu electrozii implantați în creier și care funcționa pe bază de baterii. Acest neurostimulator îl ajută pe Cornel Constantiniu să vorbească și să se miște.

Dar, ca să nu mai fie nevoie de alte operații, aflându-se la cea cu numărul opt, artistului i s-a montat acum un aparat reîncărcabil. Starea de sănătate a marelui cântăreț este bună, aflându-se deja acasă. Contactată de reporterii impact.ro, Domnița Constantiniu, soția lui Cornel, ne-a dat vești bune:

Sunt bucuroasă că totul a decurs bine, Cornel a fost externat, se află deja acasă, la nici o săptămână de la operație. Această intervenție chirurgicală a devenit deja o obișnuință pentru soțul meu, dar, da, a avut și emoții foarte mari. Îl răsfăț cu bunătăți, trebuie o vreme să stea liniștit. Mă bucur că e din nou cu mine, acasă, e sufletul meu!.

Cornel și Domnița se iubesc de 56 de ani, sunt căsătoriți de 54, și au doi băieți, Alexandru și Mihai, ambii fiind stabiliți în străinătate. Celebrul cuplu are și cinci nepoți, Paul Christian, Ana, Matei Nicolae, Artis şi Lorian.

Cornel Constantiniu, după a opta operație
Cornel Constantiniu, în tinerețe

Cornel Constantiniu, care suferă de maladia Parkinson, din 1993, a fost operat pe creier de două ori

Artistul Cornel Constantiniu suferă de maladia Parkinson din 1993. De atunci, a trecut prin două operații complicate:

Cornel a fost operat pe creier, pentru prima dată, în Africa de Sud, la Cape Town, pe când trăia Mircea, fratele lui. El era stabilit acolo. Intervenția chirurgicală a lui Cornel pe creier a fost în 1999. Cea de-a doua operație pe creier a suferit-o la Viena, în 2004. A fost operat de marele profesor Francois Alesch, menționa soția artistului, în urmă cu câțiva ani.

”Am fire în creier şi un aparat la piept, care mă ajută să mă mişc cât de cât normal”

Cornel Constantiniu povestea despre calvarul prin care a trecut, după ce a fost diagnosticat cu Parkinson, boală din cauza căreia nu a mai putut urca pe scenă:

Operaţiile pe care le-am făcut au fost extraordinar de dificile. În 2004 m-au deschis cu o bormaşină. Am stat 11 ore treaz şi conştient, cu capul imobilizat într-o menghină. Acum am fire în creier şi un aparat la piept, pe bază de baterii, care mă ajută să mă mişc și să vorbesc, cât de cât normal.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...