Ce se întâmplă azi în Italia, după infernul provocat de Covid-19. Anunțul care va aduce o schimbare majoră

Rădulescu Valentin / 04.05.2020, 15:31
Ce se întâmplă azi în Italia, după infernul provocat de Covid-19. Anunțul care va aduce o schimbare majoră

Italia, una dintre cele mai afectate țări din Europa de noul Covid-19, a relaxat măsurile care le impun populației să stea în izolare. Totul s-a întâmplat deoarece s-a înregistrat un număr mic de decese. Așadar, mai multe locații publice au început să se deschidă.

Ce se întâmplă azi în Italia, după infernul provocat de Covid-19

În majoritatea țărilor, guvernele au început să ridice din restricțiile impuse pentru a limita pandemia cauzată de coronavirus. Așadar, omenii au voie să iasă din casă, iar magazinele au fost redeschise, astfel încât au din nou voie să primească clienți. În toate țările s-a observat că relaxarea acestor măsuri înseamnă ca oamenii să aibă mai multă grijă. Virusul încă nu a dispărut, iar neprotejarea poate duce din nou la o situație dificilă.

În cea mai afectată țară din Europa, respectiv Italia, oamenii au ieșit din izolare și au repornit construcțiile. După o perioadă de aproape două luni de restricții aspre, populația are voie să iasă afară din case. Duminică s-a înregistrat cel mai mic număr de decese cauzat de Covid-19 de la începutul carantinei, 9 martie. Relaxările sunt însă precaute, iar oamenii sunt nevoiți să aibă mare grijă și să fie cât se poate de responsabili.

Sursă Foto: telegraph.md
Sursă Foto: telegraph.md

4 milioane de italieni au început munca

Peste 4 milioane de italieni s-au întors astăzi la locurile de muncă. Faza a doua a ieșirii din carantină a început, iar oamenii se pot bucura din nou de activitățile pe care obișnuiau să le facă. Premierul Giuseppe Conte a precizat că va fi nevoie de multă colaborare din partea tuturor, iar că acum posibilitatea de infecție a crescut și mai mult.

„Va fi o nouă pagină pe care va trebui să o scriem împreună, cu încredere și responsabilitate. Până acum, majoritatea cetățenilor au fost adăpostiți în casele lor. De mâine, peste 4 milioane de italieni se vor întoarce la muncă, vor folosi transportul public, multe companii și fabrici vor reporni. Și vor exista mult mai multe posibilități de infecție, pe care le putem evita doar printr-o responsabilitate și mai mare”, a precizat Conte.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI