Anunț oficial al premierului Giuseppe Conte. Când se vor redeschide școlile în Italia

Raluca Juncu 26.04.2020, 18:31
Anunț oficial al premierului Giuseppe Conte. Când se vor redeschide școlile în Italia

Italia se confruntă în continuare cu un număr mare de cazuri de îmbolnăviri, fiind a trei cea mai puternic afectată țară din lume și prima din Europa care înregistrează cele mai multe victime ale virusului SARS-CoV-2. Din acest motiv, premierul Italiei a adoptat o decizie radicală și fără precedent în istoria statului, cu privire la desfășurarea orelor în sălile de clasă.

Când se vor putea întoarce la școală elevii din Italia

Școlile rămân închise în Italia până în septembrie, potrivit unui anunț lansat de Giuseppe Conte, premierul Italiei. Șeful executivului a transmis că o eventuală reîntoarcere la școală a elevilor, în această vară, ar însemna o punere în pericol a sănătății, pentru numeroși elevi. Premierul oferă, însă asigurări că sistemul de școală online funcționează și că nu ar trebui să existe motive de îngrijoare în acest sens.

Școlile rămân închise în Italia, până în luna septembrie a acestui an. Foto: Unsplash
Școlile rămân închise în Italia, până în luna septembrie a acestui an. Foto: Unsplash

„Şcolile vor fi redeschise în septembrie. Începând din 4 mai, va fi mai multă libertate de deplasare, dar pentru eliminarea totală a restricţiilor va trebui să se mai aştepte (…) Lucrăm în acest moment pentru a autoriza reluarea unei mari părţi a activităţilor, din sectoarele industriale şi construcţii”, a declarat Giuseppe Conte într-un interviu acordat cotidianului La Repubblica, citat de Mediafax.

Instituțiile de învățământ din peninsulă au fost închise la începutul lunii martie, pentru a preveni contaminarea cu virusul SARS-CoV-2. Bilanțul epidemic în Italia rămâne în continuare mare, statul înregistrând un număr de 195,351 de îmbolnăviri și 26,384 de decese, potrivit platformei worldometres.info. Totuși, ascensiunea numărului de victime s-a redus considerabil, însă experții din sistemul medical consideră că riscul de contagiune este încă foarte mare, în Italia.

Guvernul de la Roma lucrează, însă intens pentru un plan de relaxare treptată a restricțiilor. În acest sens, activitățile de tip industrial vor fi reluate treptat, începând cu data de 4 mai, mai scrie publicația La Repubblica.

Urmăriți Impact.ro și pe