Ce se întâmplă acum cu fetița primarului din Sângeorz. Tatăl ei, Traian Ogâgău, este acuzat de umilirea și agresarea minorei

Andreea Bisinicu 22.09.2020, 16:32
Ce se întâmplă acum cu fetița primarului din Sângeorz. Tatăl ei, Traian Ogâgău, este acuzat de umilirea și agresarea minorei

Fiica de 14 ani a primarului din Sângeorz Băi, Traian Ogâgău, se află alături de mama ei și a primit consiliere psihologică. Edilul este acuzat de umilirea și agresarea minorei.

Victima de 14 ani face terapie

Specialiștii serviciilor publice de asistență socială fac o anchetă detaliată în cazul fetei și a celor doi frați pentru a propune soluții în acest caz. Dosarul va fi înaintat Poliției, care va decide dacă părinții sunt vinovați.

„Am sesizat organele de cercetare penală. Momentan, dosarul se află la Inspectoratul Județean de Poliție, la biroul de investigații criminale. S-a procedat, din câte a spus colega care a fost solicitată să asiste la audierea minorei chiar ieri, la demararea cercetărilor penale în dosarul penal. Am solicitat primăriilor, respectiv Serviciilor publice de asistență socială de la Bistrița și de la Sângeorz, efectuarea anchetei sociale pentru toți cei trei minori, respectiv întocmirea planului de serviciu cu propuneri de soluționare. S-a luat legătura cu părinții minorei și chiar mama. Împreună cu fetița s-a prezentat la sediu pentru consiliere psihologică. Minora se află la domiciliul mamei, pentru că acolo locuiește împreună cu frații ei”, a declarat Delia Claudia Rus, directoarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bistrița Năsăud, pentru Digi24.ro.

Situația este mai mult decât delicată! Directoarea DGASPC a precizat, de asemenea, că ancheta vizează situația socială și economică a familiei. Se investighează dacă mediul în care trăiește adolescenta este unul propice pentru bunăstarea, educația și sănătatea acesteia.

Ce se întâmplă acum cu fetița primarului din Sângeorz. Tatăl ei, Traian Ogâgău, este acuzat de umilirea și agresarea minorei
Ce se întâmplă acum cu fetița primarului din Sângeorz. Tatăl ei, Traian Ogâgău, este acuzat de umilirea și agresarea minorei

„Minora a fost consiliată și i s-a propus mamei continuarea ședințelor de consiliere psihologică, respectiv alte terapii specifice, după caz. Urmează să primim răspuns. Organele de cercetare penală ne-au solicitat raport de evaluare psihologică pe care o să-l utilizeze în cursul cercetării. Urmează ca minora să se prezinte cu unul dintre părinți, respectiv acordul ambilor, în vederea realizării acestui raport. Între timp, s-a discutat cu învățătoarea fetiței și s-au întreprins verificări la școală, raportat la toți cei trei minori, și urmează să primim răspuns la toate solicitările noastre. Direcția realizează verificări, în colaborare cu școlile, cadrele didactice care au predat, respectiv au fost învățători, sunt acum diriginți”, susține Delia Claudia Rus.

Oricine poate face o sesizare către DGASPC

Mai mult, se pare că din ce s-a evaluat până acum, nu s-a propus luarea fetiței în plasament social sau în îngrijirea vreunui asistent maternal. Cu toate astea, directoarea DGASPC a asigurat lumea că oricine poate sesiza institutul dacă este necesară intervenția de urgență a asistenților sociali.

„Dacă este pusă în pericol sănătatea, integritatea psihică, fizică, viața, dezvoltarea intelectuală a copilului, este într-un pericol iminent și foarte grav, se poate institui în dispoziție de regim de urgență o măsură de protecție specială, în sensul luat copilul din familia sau persoana în care se află în îngrijire și dus eventual într-o familie de plasament sau centru rezidențial”, a menționat reprezentantul DGASPC.

Primarul și-a umilit fiica de 14 ani

Traian Ogâgău, primarul din Sângeorz-Băi, a primit dosar penal, după ce a apărut un filmuleț, pe internet, în care acesta își umilea fiica de 14 ani. Edilul s-a apărat spunând că așa trebuie copiii educați și că fiecare își disciplinează copilul după cum consideră că este potrivit.

În imaginile blurate s-a văzut cum tatăl autoritat și-a pedepsit fiica să stea fără haine, în genunchi, cu mâinile deasupra capului și să repete că nu mai este obraznică.

Premierul Ludovic Orban a fost indignat de purtarea atroce a lui Traian Ogâgău, denumind-o „împotriva oricărei norme legale şi de bun simţ”. El a precizat că edilul nu mai candidează din partea PNL la alegerile locale din 27 septembrie.

Urmăriți Impact.ro și pe