Ce scrie presa din Elveția după ce campioana României a fost eliminată cu scandal din Europa League. „E ridicol”

Marian Cărăvan 11.12.2020, 10:17
Ce scrie presa din Elveția după ce campioana României a fost eliminată cu scandal din Europa League. „E ridicol”

Campioana României, CFR Cluj, a fost eliminată cu scandal din Europa League. Un penalty acordat în finalul meciului disputat de CFR la Berna a stârnit controverse. Ce scrie presa din Elveția după ce campioana României a fost eliminată cu scandal din Europa League.

Campioana României, eliminată cu scandal din Europa League. Ce scrie presa din Elveția

Pentru a merge mai departe, CFR Cluj avea nevoie de victorie cu Young Boys Berna, în ultimul meci din Grupa A din Europa League. Toate bune și frumoase, CFR a condus cu 1-0 după golul marcat de Debeljuh, în minutul 84, însă finalul meciului a fost unul de coșmar pentru campioana României. La 1-0 pentru CFR, arbitrul partidei a dictat penalty pentru elvețieni și l-a eliminat pe portarul Bălgrădean. O decizie controversată, semnalată cu fair-play și de presa elvețiană. Jurnaliștii elvețieni scriu că Bălgrădean a lovit și mingea, în timp ce l-a lovit cu pumnul în cap pe nou-intratul Zesiger. Penalty-ul a fost transformat de Nsame, după care Gaudino, în minutul 90+6, a stabilit scorul final: Young Boys – CFR 2-1.

„Ce final de meci! Young Boys primeşte un gol târziu, dar întoarce meciul cu CFR Cluj în prelungiri şi se califică în 16-imi. Românii au preluat conducerea, meritat, pe final, scor la care Young Boys era eliminată. Dar, din minutul 90, lucrurile au luat o altă turnură. Nou-intratul Zesiger este lovit cu pumnul în cap de portarul Bălgrădean.

Arbitrul Bastien decide că e penalty şi îi arată roşu lui Bălgrădean. O decizie mai mult decât controversată, pentru că portarul român loveşte, de asemenea, şi mingea. Nsame transformă penalty-ul şi egalează. Dar nu se termină totul aici. CFR se deschide complet şi Gaudino face 2-1. E finalul unui meci dramatic”, au scris jurnaliştii de la Blick.

Capitanul formatiei ardelene, Mario Camora, a fost enervat de maniera de arbitraj
Capitanul formatiei ardelene, Mario Camora, a fost enervat de maniera de arbitraj Sursa foto: Facebook CFR Cluj

Mario Camora, enervat la culme de arbitraj

Arbitrajul lui Benoît Bastien l-a enervat pe căpitanul ardelenilor, Mario Camora.

„Echipa a făcut un meci excelent, din toate punctele de vedere. Am jucat foarte bine. Acest arbitru a fost penibil. Nu știu cum arbitrează el în Europa League, e un mare penibil. Trebuie să dai fault pentru portarul nostru, că în 6 metri atinge portarul. Nu am alt cuvânt decât penibil.

La nivel european, așa ceva nu am văzut în viața mea. Nici la televizor și nici pe propria piele. Nici nu mai am cuvinte, am spus tot, cred că și voi ați văzut. Echipa a făcut un meci excelent, meritam să trecem mai departe dacă nu era acest arbitru”, a spus Mario Camora, la finalul partidei.

După 1-2 cu Yung Boys Berna, CFR Cluj își încheie astfel aventura în cupele europene. Campioana României a terminat pe locul 3 în Grupa A, cu 5 puncte.

Urmăriți Impact.ro și pe