Povestea tristă a lui Mario Camora, primul fotbalist naturalizat care a jucat în naționala României. Ce s-a întâmplat cu familia lui

Marian Cărăvan / 26.10.2020, 17:04
Povestea tristă a lui Mario Camora, primul fotbalist naturalizat care a jucat în naționala României. Ce s-a întâmplat cu familia lui

Mario Camora, primul fotbalist naturzalizat care a jucat în naționala României, are o poveste de viață impresionantă. Zâmbetul cu care e surprins deseori fotbalistul ascunde însă o mare tristețe. Povestea tristă a lui Mario Camora.

Tristețea din spatele zâmbetului lui Mario Camora, primul fotbalist naturalizat care a jucat în naționala României

Când a ajuns în România, la 25 de ani, Mario Camora nu își imagina că va sta atât de mult în țara noastră. Inițial, intenția sa era de a rămâne doi ani în România, dar iată că au trecut nouă ani de când fotbalistul născut la Samora Correia, în Portugalia, joacă pentru CFR Cluj. Planurile i-au fost date peste cap în momentul în care a cunoscut o frumoasă clujeancă, de care s-a îndrăgostit iremediabil. Avea să-i devină soție și să îi dăruiască și doi copii. A rămas în țara noastră, iar în acest an Mirel Rădoi i-a oferit șansa de a juca în echipa națională. Mario Camora a depus la 2 septembrie jurământul de credinţă şi a obţinut în mod oficial cetăţenia română, fundașul campioanei CFR Cluj devenind astfel eligibil pentru convocarea la prima reprezentativă a României.

E surprins cu zâmbetul pe buze, însă primul fotbalist naturalizat care a jucat în naționala României are o poveste tristă. Mario Camora este acum un om realizat, dar puțini știu că provine dintr-o familie foarte săracă și a fost abandonat de tatăl său pe când avea numai un an și jumătate. Practic, nici nu și-a cunoscut tatăl.

Mario Camora mai are un frate și două surori, iar cei patru au fost crescuți doar de mama lor, o asistentă medicală la un azil de bătrâni, cu mari greutăți, de pe o zi pe alta. Totul s-a schimbat când femeia s-a recăsătorit cu un bărbat care avea să îl iubească pe Mario ca pe propriul lui copil. Fotbalistul povestește cum reușea să facă rost de bani pentru a-și urma visul, acela de a juca fotbal.

„Am lucrat de dimineața până seara cu tatăl meu vitreg, puneam termopane. Făceam cam 80 de euro pe săptămână, dar ca să pot să-mi cumpăr ghete noi lucram suplimentar. Băgam la termopane până spre seară, când mergeam la antrenament. Rutina mea era aceeași: serviciu, antrenament, somn”, a declarat Mario Camora, conform Playtech.ro.

Povestea tristă a lui Mario Camora, primul fotbalist naturalizat care a jucat în naționala României. Ce s-a întâmplat cu familia lui
Povestea tristă a lui Mario Camora, primul fotbalist naturalizat care a jucat în naționala României. Ce s-a întâmplat cu familia lui

Cum a fost primit Mario Camora în rândul „tricolorilor”

Selecționerul Mirel Rădoi a avut încredere în Mario Camora și, cu toate că a fost amenințat de ultrași, l-a convocat și chiar l-a titularizat în națională, în barajul cu Islanda. Camora a povestit cum a fost primit în familia „tricolorilor” și ce vrea să facă după ce va renunța la fotbal.

„Am fost primit foarte bine. Am vorbit un pic cu toți, dar mi-a plăcut cum am fost primit, atmosfera.

Sincer, la început, când am venit, dacă mă întrebai, nu am crezut niciodată că o să rămân în România, dar, din fericire, familia minunată, pe care am cunscut-o aici, m-a ajutat să cresc ca persoană, ca performanță sportivă. E important să ai în spate un suport foarte bun. Atunci am decis că viitorul meu trebuie să fie în România.

După ce mă las de fotbal, vreau să devin antrenor. Sunt înscris și la școală, pentru că nu am terminat-o atunci în Portugalia”, a declarat Mario Camora într-un interviu pentru FRF.

Născut la data de 10 noiembrie 1986, Mario Camora nu uită de unde a plecat. Merge de câteva ori pe an acasă, în Portugalia natală, pentru a-și vedea familia. Acum un om realizat, fotbalistul face tot posibilul să își ajute financiar mama și frații, mulțumindu-le astfel pentru eforturile pe care aceștia le-au făcut de-a lungul anilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI