Modul prin care CFR Cluj l-a convins pe Edi Iordănescu să bată palma. Ce salariu o să primească noul antrenor

Marian Cărăvan 04.12.2020, 12:25
Modul prin care CFR Cluj l-a convins pe Edi Iordănescu să bată palma. Ce salariu o să primească noul antrenor

Oficialii campioanei României s-au mișcat destul de repede în această săptămână și au găsit înlocuitor pentru Dan Petrescu. Noul antrenor va fi Edi Iordănescu. Tehnicianul a fost convins să semneze cu CFR, chiar dacă precedenta experiență s-a încheiat brusc, după numai trei meciuri. S-a aflat salariul lui Edi Iordănescu la CFR.

Cum a fost convins Edi Iordănescu să bată palma cu CFR Cluj

Chiar dacă patronul Neluțu Varga și-l dorea pe Adrian Mutu, în cele din urmă la CFR a revenit Edi Iordănescu. Tehnicianul a semnat un contract pe un an și jumătate, cu drept de prelungire pe încă unul. Au fost negocieri intense între cele două părți, dar în cele din umră Edi Iordănescu a fost convins să semneze un angajament cu formația ardeleană. Campioana din ultimele trei sezoane ar urma să fie antrenată de Edi Iordănescu, cel care a mai antrenat în Gruia, în 2018, însă mandatul a fost atunci extrem de scurt, încheindu-se după numai trei meciuri.

În ciuda acelei experiențe dureroase pentru Edi Iordănescu, tehnicianul a fost convins totuși să semneze cu ardelenii. Semn că salariul oferit la care se adaugă bonusul pentru câștigarea titlului l-au mulțumit pe noul antrenor al echipei campioane. S-a aflat salariul lui Edi Iordănescu la CFR. După unele surse, Edi Iordănescu ar urma să încaseze lunar un salariu în valoare de 15.000 de euro. În plus, pentru câștigarea titlului, tehnicianul ar urma să primească un bonus consistent, de 500.000 de euro, informează Digi Sport.

Poate ce a contat și mai mult în decizie a fost și clauza din contractul lui Edi Iordănescu, conform căreia tehnicianul ar urma să fie recompensat cu un milion de euro dacă va califica echipa în grupele Ligii Campionilor. Pentru noul tehnician a garantat chiar președintele CFR-ului, Marian Copilu, care l-a convins pe finanțator că Edi Iordănescu e o soluție mai bună decât Adrian Mutu.

Adrian Mutu ar fi lasat nationala de tineret pentru a veni la CFR Cluj
Adrian Mutu ar fi lasat nationala de tineret pentru a veni la CFR Cluj

Patronul Neluțu Varga l-a vrut pe Adrian Mutu. „Briliantul” ar fi lăsat naționala

Pe lista înlocuitorilor lui Dan Petrescu s-a aflat și selecționerul naționalei de tineret, Adrian Mutu. Conform unor surse, acesta ar fi fost dispus să lase naționala și să vină în Gruia. Evident, după ce ar fi plătit clauza de reziliere de 50.000 de euro din contractul cu FRF. „Briliantul” ar fi cerut un salariu lunar de 15.000 de euro pentru a antrena la CFR.

Mutarea nu s-a concretizat, întrucât patronul Neluțu Varga s-a lovit de opoziția lui Marian Copilu. După despărțirea de Dan Petrescu, noul tehnician al campioanei va fi Edi Iordănescu.

Urmăriți Impact.ro și pe