Ce scenariu ia în calcul Florin Cîțu pentru creșterea pensiilor. Anunțul ministrului Finanțelor pentru români

Luiza Moldovan 29.05.2020, 07:44

„Suntem într-o criză fără proporții. Sistemul public este greu încercat”. Este afirmația lui Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, în replică la ieșirea Liei Olguța Vasilescu din PSD, care a avertizat, pe un ton ce nu lasă loc de comentarii, că PNL ar face bine să se achite de obligația de a onora Legea Pensiilor Publice, așa cum a gândit-o PSD.

Scenariul lui Cîțu pentru creșterea pensiilor

Cîțu a spus că are în calcul mai multe scenarii în privința implementării Legii Pensiilor.

”Este clar acum pentru toată România că Legea Pensiilor este un instrument pentru PSD. Niciodată nu au avut în interes să repare niște lucruri. Acum avem dovada că leagă asta de moțiunea de cenzură. Ce nu spune nimeni de la PSD este că nu găsim sursa de finanțare pe care au lăsat-o, legea a trecut prin Parlament fără sursa de finanțare. Niciodată nu au spus de unde vin banii pentru această creștere. Este clar că avem în față doar un joc politic”, a spus Florin Cîțu.

Cîțu a lăsat și el politețurile laoparte, după modelul Liei Olguța Vasilescu, și a afirmat că PSD nu face decât să-și caute capital politic într-un moment de criză fără precedent în ultimii 30 de ani în România și că PSD doar se preface că dă legi, pentru că, în esență, ceea ce pune pe hârtie taie la rectificarea bugetară.

E clar ăpentru oricine că PSD folosește Legea Pensiilor drept capital politic, spune Cîțu
E clar pentru oricine că PSD folosește Legea Pensiilor drept capital politic, spune Cîțu

Modelul PSD e bine-cunoscut: zice că face și pe urmă nu mai face

Modelul e bine-cunoscut: anunțăm construirea a trei spitale regionale, iar peste câteva luni ieșim și spunem că nu sunt bani.

”În timp ce noi ne-am luptat cu această criză, cei de la PSD nu au făcut altceva decât să caute capital politic. Suntem într-o criză fără proporții, sistemul public din România este greu încercat, a trebuit să ajutăm foarte multe sectoare, spitale, oameni. De ani de zile, PSD a pus legi pe hârtie nu a avut bani să le finanțeze și le-a tăiat la rectificate. Miliarde neachitate, mă refer la rambursări de TVA și altele.

Trebuie să avem o viziune de ansamblu. Europa se împrumută. Noi am reușit să ne finanțăm de pe piețele internaționale în ciuda tuturor piedicilor pe care le primim din Parlament”, a spus Cîțu.

Urmăriți Impact.ro și pe