Legătura nebănuită dintre Dragnea și Ceaușescu. Umilința supremă prin care trece acum fostul lider PSD

Andrei Cezar 28.05.2020, 20:36

Veștile proaste curg în cascadă pentru Liviu Dragnea. După ce a fost condamnat în dosarul angajărilor fictive fostul președinte al PSD a mai primit o nouă lovitură. Ludovic Orban a anunțat că Insula Belina, cea de care îl leagă multe amintiri pe Dragnea, a reintrat în proprietatea statului. Radu Banciu a comentat în stilu-i caracteristic această situație, comparându-l pe fostul lider social-democrat cu Nicolae Ceaușescu.

Liviu Dragnea, legătura nebănuită cu Nicolae Ceaușescu

Ieri s-a împlinit un an de la condamnarea lui Livu Dragnea la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărior fictive de la DGASPC Teleorman. Fostul lider PSD se află încarcerat la penitenciarul Rahova acolo unde își ispășește pedeapsa.

În timpul detenției sale, a primit o serie de vești proaste care au culminat cu decizia Guvernului ca Insula Belina să reintre în proprietatea statului. Anunțul a fost făcut de premierul Ludovic Orban, iar în urma sa  Radu Banciu a ținut să comenteze pe marginea acestui subiect, potrivit Huff.ro

”Când zic răposatul mă pot gândi și la mai apoape de noi… la săracu Liviu Dragnea. E viu, dar la câte vești proaste a primit în ultima vreme și acum când l-am văzut la televizor, alea cu Belina… La nea Nicu (n.r. – Nicolae Ceauşescu) ne gândeam… fix așa arătau imaginile alea.

Adulatul Liviu Dragnea, care încerca să pună Justiția cu botul pe labe în patru puncte cardinale deodată… Ei bine avea și el un locșor, un cuibușor de nebunii acolo la el în județul…

Şi nea Nicu (n.r. – Nicolae Ceauşescu) avea în fiecare județ al României câte o vilă dintr-aia… Scormonind un pic prin Belina aia…

Să vedeți ce o să fie când când găsesc aștia în Amazon, niște căsuțe, niște șaleuri, niște viluțe lui Liviu Dragnea.

Aicea nu sunt foarte impresionat. În orice caz, să te duci să îi scotocești pe acolo… totul era ilegal… Dar ce s-a făcut în politica românescă legal în 30 de ani?”, a declarat realizatorul TV.

Legătura nebănuită dintre Dragnea și Ceaușescu. Umilința supremă prin care trece acum fostul lider PSD
Legătura nebănuită dintre Dragnea și Ceaușescu. Umilința supremă prin care trece acum fostul lider PSD

Banciu: ”Ce putea să facă Dragnea legal acolo?”

Radu Banciu își continuă satira și sugerează că pe ”moșia lui Dragnea” s-ar fi petrecut lucruri care ies din sfera legii.

”Nu există zi să nu se întâmple ceva de tipul asta. Ce ne puteam aștepta, ca în spațiul respectiv, la Liviu Dragnea, pe moșia lui să fi fost ceva corect?

Mai era vreun român naiv să creadă cum ni se spunea pe la nu știu ce post de televiziune că Liviu Dragnea a fost condamnat politic?

Păi cum să fie condamnat? Sportiv? Sau pe ce criterii îl puteai condamna? Dacă ești om politic sigur că te condamnă și politic, că numele tău de politican care tăia și spânzura în România era legat de evenimentele respective.

Ce putea Dragnea să facă legal acolo? Avea nevoie să facă ceva legal? Am citit mai devreme și am rămas trăznit: 9 oameni, n-am auzit de niciunul, politicieni, care erau alături de Dragnea…

Votam alături de el împotriva națiunii române, împotriva bunului simț, împotriva logicii, Europei, la vremea respectivă și care au fost pescuiți de PNL…

9 exemplare: niște nume unul mai ciudat decât altul, care au ajuns să facă politică în slujba cetățeanului, atunci o făceau în slujba lui Liviu Dragnea.

Așa este politica românească de 30 de ani: se învârt aceiași oameni… Ideea este ca ei să cadă întotdeauna în picioare, ei, rudele lor, din când în când mai există câte un refresh, dar numai în sfera lui de acțiune.

Nu ai cum să faci politică, dacă nu aparții unei găști de tipul asta, ciozvârte dintr-astea compromise”, a mai spus Banciu.

Urmăriți Impact.ro și pe