Ce salariu câștigă un mecanic de locomotivă la Metrorex în 2022. Suma pe care o încasează lunar

Badea Violeta 05.10.2022, 18:53
Ce salariu câștigă un mecanic de locomotivă la Metrorex în 2022. Suma pe care o încasează lunar

Meseria de mecanic de locomotivă a fost tot timpul căutată, cu toate că nu este atât de ușoară pe cât pare. Există foarte mult stres, iar programul de lucru este infernal. Totuși, această meserie este remunerată pe măsură. Dacă te numeri printre cei care vor să încerce o carieră în această meserie, avem vești bune pentru tine. Iată cât câștigă un mecanic de locomotivă la Metrorex în 2022!

Cât încasează un mecanic de locomotivă la Metrorex în 2022

Mecanicul de locomotivă are capacitatea de a conduce trenuri, locomotive, locomotive de manevră, trenuri pentru lucrări de infrastructură, vehicule feroviare de întreținere sau trenuri pentru transportul feroviar de pasageri ori de mărfuri în mod autonom, responsabil și în siguranță.

Astfel, stresul este destul de mare, iar programul de lucru nu este deloc lejer. La Metrorex, munca începe la ora 05:00 și se încheie la ora 23:00. Ultimele trenuri de metrou pornesc la ora 23:00 din stațiile de capăt ale Liniilor de metrou.

În cazul în care vrei să te angajezi la Metrorex, trebuie să știi că ai nimerit exact unde trebuia. Compania anunță că angajează, iar salariile oferite nu sunt deloc de neglijat.

În 2022, salariul unui mecanic de locomotivă variază între 5.534 de lei și 6.853 lei (circa 5.000 de lei net). Pe lângă salariu însă, angajatul Metrorex beneficiază și de sporuri cuprinse între 12% și 40%. Bineînțeles, sporurile se acordă în funcție de vechime, dar și de programul de lucru (zi, noapte).

Citește și Când va fi gata, de fapt, noua stație de metrou a Bucureștiului. Previziuni sumbre de la sindicatul Metrorex. „Mai greu ca pe vremea lui Ceaușescu”. EXCLUSIV!

Ce salariu are un mecanic de locomotiva
Ce salariu are un mecanic de locomotiva

Ce salarii pot câștiga românii care se angajează la Metrorex

Compania Metrorex nu caută doar mecanic de locomotivă, ci și impiegat de mișcare, adică o persoană autorizată responsabilă de organizarea și executarea operațiilor legate de circulația trenurilor.

Nici aici salariile nu sunt de aruncat. Ele variază între 5.830 de lei și 6.660 de lei. De asemenea, Metrorex caută și un meseriaș întreținere. El va încasa între 4.673 de lei și 5.266 de lei, mai exact aproximativ 4.000 de lei net.

Tot la Metrorex, românii se pot angaja pe postul de electromecanic. Leafa este între 5.830 de lei și 6.660 de lei. Pe lângă salariu și sporurile aferente, angajații Metrorex mai beneficiază și de:

  • Reducere la biletele de tren de 75%
  • Reducere de 75% la abonamentele CFR
  • Permis pentru 6 călătorii CFR
  • Tichete de masă în valoare de 12 lei/ zi
  • Reducere de 99% la un hotel din Bușteni.

Citește și Ce se întâmplă cu metroul începând de luni. Schimbarea anunțată de Metrorex va fi resimțită de toți călătorii!

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...