Ce se întâmplă cu metroul începând de luni. Schimbarea, anunțată de Metrorex va fi resimțită de toți călătorii

Ana Anitoiu 30.09.2022, 22:54
Ce se întâmplă cu metroul începând de luni. Schimbarea, anunțată de Metrorex va fi resimțită de toți călătorii

Compania Metrorex a anunțat că va avea loc o schimbare la metrou, începând de luni, 3 octombrie, odată cu startul anului universitar. Modificarea va fi resimțită de toți călătorii, mai ales în intervalele cu vârf de trafic.

Ce schimbare va avea loc la metrou

Potrivit reprezentanților companiei Metrorex, începând de luni, 3 octombrie, vor circula șapte noi garnituri de metrou, pe lângă trenurile aflate în program, mai ales în intervalele orare în care se înregistrează cel mai mare trafic, adică 7:00 – 9:00 şi 17:00 – 19:00.

Această schimbare vine ca urmare a demersurilor făcute de compania Metrorex alături de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, prin efectuarea de plăţi către prestatorul de servicii de mentenanţă şi salubrizare, cu scopul îmbunătăţirii condiţiilor de transport în comun cu metroul.

Ce se intampla cu metroul incepand de luni
Schimbare la metrou, incepand de luni

Timpii de așteptare la metrou, reduși

Compania Metrorex anunța, la începutul lunii septembrie, reducerea timpilor de aşteptare în stațiile de metrou, după alocarea banilor la rectificarea bugetară pe anul 2022, ce au permis efectuarea unor revizii și a unor activități de curățenie.

„Reluarea activităților de revizii și de curățenie vine pe fondul alocării de către Metrorex, cu sprijinul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, a sumelor de bani necesare pentru desfășurarea optimă a activității de transport cu metroul, ca urmare a rectificării bugetului de stat pe anul 2022”, a transmis compania.

Conform companiei Metrorex, circulația trenurilor de metrou se desfășoară astfel: pe Magistrala 1 Dristor-Pantelimon, la un interval de 7 sau 8 minute; pe Magistrala 2 Berceni-Pipera, la 4 minute; pe Magistrala 3 Preciziei-Anghel Saligny, la 7 – 8 minute; pe Magistrala 4 Gara de Nord Lac Străulești, la 7 minute; iar pe Magistrala 5 Râul Doamnei-Eroilor, la 6 minute (12 minute relația Romancierilor – Valea Ialomiței/ Râul Doamnei).

O altă reducere a timpilor de așteptare la metrou a avut loc la jumătatea lunii august, după discuțiile cu compania Alstom, ce asigură mentenanța la metroul bucureștean, și în urma achitării unor sume restante. Intervalul de succedare între trenuri a fost redus atunci la 9-10 minute, după ce, timp ce câteva săptămâni, bucureștenii au fost nevoiți să aștepte câte 10 sau chiar 14 minute în stațiile de metrou.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...