Ce salariu au paznicii de la Casa Poporului și ce pățesc dacă își părăsesc postul

Daria Petrescu, Ozana Mazilu 25.07.2021, 09:10
Ce salariu au paznicii de la Casa Poporului și ce pățesc dacă își părăsesc postul

Atunci când ești paznic la Casa Poporului, ai un rol important, iar în cazul în care un paznic își părăsesște postul, de cele mai multe orieste pedepsit. Acești paznici sunt de fapt, jandarmii, care stau pe poziție, atunci când se află la locul de muncă și nu au voie să aibă altfel de activități. Iată ce salariu au paznicii de la Casa Poporului și ce pățesc dacă își părăsesc postul

Ce salariu au paznicii de la Casa Poporului și ce pățesc dacă își părăsesc postul

Paznicii de la Casa Poporului sunt de fapt, jandarmii, iar aceștia sunt de cele mai multe ori aspru pedepsiți, în cazul în care își părăsesc postul. Acești pot rămâne chiar fără un loc de muncă sau trimiși pe un alt post. Această meserie este una dintre cele mai serioase, iar angajații sunt aleși în funcție de mai multe criterii. Experiența în domeniu este de asemenea importantă.  Iată ce salariu au paznicii de la Casa Poporului și ce pățesc dacă își părăsesc postul. Jandarmii sunt disciplinați salarial și în unele cazuri retrogradați, dacă își părăsesc postul.

Iată ce salarii primesc jandarmii de la Casa Poporului

Potrivit unui tabel publicat pe site-ul instituţiei cu salariile nete din luna aprilie Un angajat al Jandarmeriei Române poate câştiga 1.680 de lei pe lună. De asemenea, salariul poate ajunge la 10.071 lunar, potrivit ZF.

– un maistru militar poate obţine între 1.757 lei şi 2.665 lei.

– un subofiţer poate câştiga între 1.680 lei şi 2.955 lei

– în funcţiile cu comandă se poate ajunge la salarii cuprinse între 3.853 lei şi 10.071 lei.

– La nivelul ofiţerilor, în funcţiile fără comandă se poate câştiga un salariu cuprins între 2.116 lei şi 6.152 lei

Despre Casa Poporului

– Palatul Parlamentului din București, România. Înainte de Revoluție era cunoscut sub numele de Casa Republicii sau Casa Poporului. Clădirea măsoară 270 m pe 240 m, 86 m înălțime, și 92 m sub pământ. Este realizat în spiritul arhitecturii realist socialiste.

– Clădirea Palatului Parlamentului se află situată în partea centrală a Bucureștiului

– Se află pe locul 2 în lume la capitolul „cele mai costisitoare, lipsite de succes și rușinoase proiecte de arhictectură făcute vreodată”. Clasamentul a fost făcut de ArchDaily, cel mai accesat site de arhitectură din lume.

Construcția clădirii a durat 7 ani

– Au muncit 20.000 muncitori, 5000 soldați, 700 arhitecți, o armată de așa-ziși „voluntari”, în condiții grele, 3 schimburi timp de 7 ani.

-Au existat și victime în perioada construcției, însă nu se știe numărul lor. autoritățiile comuniste nu au dorit publicarea datelor, însă, cei ce au lucrat pe acest șantier declară că au fost victime.

– Din 1994 în clădire funcționează Camera Deputaților, după ce sediul inițial al instituției, Palatul Camerei Deputaților, a fost donat de stat Bisericii Ortodoxe Române.

– Palatul este deschis vizitării de către turiști și oferă și programe de vizitare în mai multe limbi de circulație internațională.

Pentru realizarea acestei impunătoare clădiri s-au folosit:

  • 2.000.000 de tone de nisip
  • 1.000 de tone de bazalt
  • 900.000 m³ de esențe de lemn
  • 3.500 de tone de cristal
  • 200.000 m³ de sticlă
  • 15.000 de candelabre
  • 220.000 m² de covoare
  • 3.500 m² de piele
  • 1.000.000 m³ de marmură
  • 5.500 de tone de ciment
  • 7.000 de tone de oțel
Urmăriți Impact.ro și pe