Ce salariu are Vladimir Putin. Cum a reuşit, de fapt, preşedintele Rusiei să strângă o avere fabuloasă

Ce salariu are Vladimir Putin. Cum a reuşit, de fapt, preşedintele Rusiei să strângă o avere fabuloasă

Vladimir Putin este unul dintre cei mai puternici oameni din lume însă puțini știu ce salariu are acesta. Află cât câștigă liderul de la Kremlin care are o avere fabuloasă.

Ce salariu primește Vladimir Putin

În urmă cu trei decenii, Vladimir Putin intra în politică însă ascensiunea acestuia a fost una inimaginabilă. În data de 31 decembrie 1999, acesta devenea președintele Rusiei. Recent, liderul de la Kremlin a semnat o lege în care îi permite să mai candideze pentru alte două mandate. Chiar dacă acesta primește un salariu destul de mic, averea pe care Vladimi Putin o are este una fabuloasă.

Chiar dacă de-a lungul mai multor ani, mulți au vrut să afle ce avere deține președintele Rusiei, se pare că acesta este un secret foarte bine păstrat. Deși din documente reiese că acesta ar deține o avere modestă, în realitate, Putin pare că domnește asupra unei averi considerabile. În acte, acesta primește un salariul de 187.000 de dolari, dar se pare că averea acestuia depășește 70 de miliarde de dolari.

Fostul șef al Hermitage Capital Management, Bill Browder a afirmat că în anul 2017, liderul rus a obținut aproximativ 200 de miliarde dolari din surse misterioase. Salariul lui Vladimir Putin a crescut totodată cu 4,3 puncte procentuale. Discreția este la ea acasă atunci când liderul rus este întrebat despre averea sa, negând de fiecare dată averea pe care ar avea-o și afirmând că trăiește doar din salariu.

salariu vladimir putin
Palatul secret al lui Putin ar fi de doua ori mai mare decat Palatul Buckingham

Ce cuprinde declarația de avere a liderului de la Kremlin

Arkadi Rotenber a afirmat că Vladimir Putin construiește deja ceea ce pare a fi un palat luxos. Costul estimat al acestuia este de 1,4 miliarde de dolari, iar la un calcul simplu, nu și l-ar permite din salariul său ”modest”, În declarația de avere depusă de Vladimir Putin în anul 2018 se arată că acesta deține un apartament cu o suprafață de 74 de metri pătrați în Sankt Petersburg, două autovehicule vechi și un autoturism de teren.

Totodată, acesta primește un salariu decent, o pensie militară precum și dobânzi din economii și profit din investițiile pe care le are. Arkadi Rotenberg nu este singurul care a afirmat că Vladimir Putin deține o avere fabuloasă, astfel că și Serghei Pugachev, cel care a fost bancherul liderului rus, a afirmat că averea liderului de la Kremlin este aproape imposibil de verificat. Astfel, nici revista Forbesc nu a reușit să afle o sumă exactă în ceea ce privește averea lui Putin.

”Tot ceea ce aparţine Rusiei el consideră a fi al lui. Totul, adică Gazprom, Rosneft, companii private. Orice tentativă de-a calcula averea lui nu va avea succes. Este cel mai bogat om de pe pământ atât timp cât se află încă la putere. Punct!”, a declarat Pugachev, în urmă cu ceva timp, potrivit stiridinlume.ro

Urmăriți Impact.ro și pe