Vladimir Putin deține un palat secret, neștiut de aproape nimeni. Se spune că ar fi de două ori mai mare decât Palatul Buckingham și ar fi costat o avere

Andreea Bisinicu 19.12.2020, 12:51
Vladimir Putin deține un palat secret, neștiut de aproape nimeni. Se spune că ar fi de două ori mai mare decât Palatul Buckingham și ar fi costat o avere

Vladimir Putin deține un palat secret, neștiut de aproape nimeni. Se spune că ar fi de două ori mai mare decât Palatul Buckingham și ar fi costat o avere. Impunătoarea clădire a fost construită într-un „cartier miliardar” extrem de sigur, la periferia Moscovei și este înconjurată în total secret, relatează ziarul rus Sobesednik. Cum arată palatul luxos al lui Putin.

Vladimir Putin deține un palat secret, neștiut de aproape nimeni

Vladimir Putin deține un palat secret, neștiut de aproape nimeni. Se spune că ar fi de două ori mai mare decât Palatul Buckingham și ar fi costat o avere. Conform zvonurilor, liderul Rusiei are o avere de 160 de miliarde de lire sterline și trăiește ca un rege. Criticii susțin că a adunat o uriașă avere personală și că deține o flotă de iahturi, mașini și palate prezidențiale secrete. Putin pretinde că se bucură de un salariu relativ modest de aproximativ 100.000 de lire sterline. Cu toate acestea, experții spun că liderul rus este de 60 de ori mai bogat decât președintele american Donald Trump, scriu cei de la The Sun.

Criticul politic Boris Nemțov a întocmit un dosar în care susține că Vladimir Putin deține patru iahturi ancorate în secret în jurul Rusiei. El a mai susținut că Putin deține 43 de avioane, 7.000 de mașini și 15 elicoptere, inclusiv un jet Illyshin cu o toaletă de aur de 50.000 de lire sterline. Nemțov a adăugat că liderul Rusiei are chiar și o colecție de ceasuri care valorează aproximativ 500.000 de lire sterline, una dintre piese valorând 300.000 de lire sterline.

Cum arata cel mai nou palat al lui Putin, de doua ori mai mare decat Buckingham Palace
Cum arata cel mai nou palat al lui Putin, de doua ori mai mare decat Buckingham Palace

Ce alte proprietăți fabuloase deține liderul rus

Cea mai nouă achiziție a lui Putin măsoară 123.785 de metri pătrați, aproape dublu față de Palatul Buckingham. Palatul în stil clasic a fost deținut de o companie numită Property-V în timpul construcției sale, presa sugerând că „V” provine de la prenumele lui Putin, Vladimir. Reprezentantul companiei care a construit palatul, Andrei Ertman, a refuzat să spună cine este proprietarul acestei clădiri impresionante. Reședința somptuoasă este listată ca aparținând Federației Ruse, despre care raportul susține că este o „acoperire” utilizată de „proprietarii de palate și penthouse-uri asociate conducerii țării”..

Mai multe proprietăți au fost legate de numele lui Putin în ultimii ani, unii spunând că acum președintele Rusiei deține case care valorează mai mult de 1 miliard de lire sterline. Una dintre aceste clădiri somptuoase este o vilă de 800 de milioane de lire sterline situată lângă Marea Neagră, numită Palatul Gelendzhik. Proprietatea este dotată cu platforme de aterizare pentru elicopter și propria podgorie. Conceput inițial ca o casă de vacanță modestă cu piscină, acum se mândrește cu o magnifică fațadă cu coloane care amintește de palatele de țară țarii ruși construiți în secolul al XVIII-lea. Porțile masive de fier forjat din curte sunt acoperite cu un vultur imperial de aur.

Una din vilele luxoase ale lui Putin are o piscina interioara pavata cu dale de aur
Una din vilele luxoase ale lui Putin are o piscina interioara pavata cu dale de aur

Are piscină cu dale placate cu aur

Vladimir Putin ne-a obișnuit cu stitlul său de viață extravang și excentricitățile specifice oricărui miliardar. În 2017 au apărut informații conform cărora liderul rus și-a cumpărat o casă de vacanță fastuoasă, cu dale placate cu aur în piscină, la doar câțiva kilometri de granița Rusiei cu Occidentul. Vila Sellgren este construită pe o insulă din Golful Vyborg, la aproximativ 19 km de granița Rusiei cu Finlanda.

Oficial, această vilă luxoasă aparține prietenilor apropiați ai Kremlinului, dar localnicii spun că este cea mai recentă casă de prestigiu dintr-un portofoliu imobiliar uimitor despre care se spune că ar fi al lui Putin. Se spune, de asemenea, că președintele Rusiei deține o cabană aproape de Sankt Petersburg, o casă retrasă în Munții Altai aparținând oficial Gazprom, precum și numeroase apartamente în Moscova.

Sursa foto – thesun.co.uk 

Urmăriți Impact.ro și pe