Ce salariu are un stomatolog în România în 2023. Sumele sunt unele uriașe

Andrei Simion 24.02.2023, 15:10
Ce salariu are un stomatolog în România în 2023. Sumele sunt unele uriașe

Salariul pe care îl primește un stomatolog în România în 2023, în funcție de experiență și specializare, a fost dezvăluit de reprezentanții unei clinici de medicină dentară. Unele dintre sumele pe care le încasează acești medici sunt uriașe.

La cât poate ajunge salariul unui stomatolog în România

Un medic stomatolog care lucrează la un lanț de clinici cu zece unități specializate în tratamente cu laser, deschise în toată țara, poate ajunge să câștige chiar și 10.000 de euro pe lună. Suma este mult mai mare decât media veniturilor din acest sector.

Aceste salarii uriașe sunt obținute mai ales de medicii stomatologi care au experiență și sunt specializați în chirurgie dentară sau ortodentiție.

„Avem medici colaboratori care pot câștiga și până la 10.000 de euro într-o lună. Sunt cadre medicale specializate în chirurgie dentară, ortodonție, protetică sau paradontologie.

Medicii specialiști din clinicile noastre lucrează în regim de colaborare, au un program normal de lucru – de 6-8 ore, dar avem și cadre medicale care lucrează part-time”, a spus doctorul Cristina Obreja, medic stomatolog certificat în utilizarea tehnologiilor cu laser și cofondator al lanţului de clinici.

Medicul a precizat că media veniturilor unui dentist în lanțul său de clinici se ridică la aproximativ 5.000 de euro pe lună, iar media de vârstă ca cadrelor medicale este de 30 – 35 de ani.

Bani mai mulți pentru angajații cu vechime în companie. Patronul nu mai poate să îți dea cel mai mic salariu
Salariile medicilor stomatologi din România, dezvăluite

Ce salarii au medicii stomatologi la începutul carierei

Pe de altă parte, medicii stomatologi care au între unul și trei ani de experiență au un salariu brut de 140.000 de lei pe an, sumă echivalentă cu 12.000 de lei pe lună. Cei cu opt ani de experiență primesc 250.000 de lei pe an, adică peste 20.000 de lei pe lună, conform datelor SalaryExpert.

Conform unui raport al Salary Expert, numărul tot mai mare al cererii de specialiști, precum și creșterea numărului de pacienți interesați de tratamente specializate ar putea face ca veniturile medicilor dentiști să crească cu aproximativ 40% în următorii cinci ani.

„Tehnologiile moderne pe care am reușit să le aducem pe piața din România nu doar că vor face experiența pacientului mai plăcută și mai ușoară, dar vor atrage tot mai mulți specialiști care își vor dori să renunțe la medicina tradițională și vor căuta o abordare holistică, axată pe eficiență și reușite.

Investim constant în dezvoltarea clinicilor noastre, în echipe, în perfecționarea cadrelor medicale, pentru că trăim în secolul schimbărilor, iar medicina este printre sectoarele în care apar mereu noutăți”, a spus, la rândul său, Ștefan Obreja, investitor și cofondator al clinicii.

Țările în care medicii dentiști au cele mai mari salarii din lume sunt Statele Unite ale Americii, Belgia și Danemarca. Salariul mediu brut al unui dentist din SUA ajunge la peste 200.000 de euro pe an, al unuia din Belgia la aproximativ 169.000 de euro pe an, iar al unuia din Danemarca la 165.000 euro pe an.

Urmăriți Impact.ro și pe