Ce salariu are un militar în Forțele Aeriene ale României. Suma pentru care piloţii îşi riscă viaţa

Badea Violeta 03.03.2022, 13:16
Ce salariu are un militar în Forțele Aeriene ale României. Suma pentru care piloţii îşi riscă viaţa

Riscurile la care se supun militarii Forțelor Aeriene ale României sunt numeroase, însă și câștigurile acestora sunt pe măsură. Este adevărat că aptitudinile, cunoștințele, experiența și pregătirea pot avea un impact major asupra salariului de pornire. Odată ce sunt complet instruiți însă, salariul militarilor va continua să crească. Iată suma la care pot ajunge piloții!

Cât câștigă un militar din Forțele Aeriene ale României

Militarii Forțelor Aeriene ale României își riscă viața în scopul de a-și apăra țara, familia și prietenii. Aceștia merită tot respectul și admirația noastră prin munca ce o depun în folosul unei întregi națiuni. Niciun soldat nu își dorește să își piardă viața pe câmpul de luptă, știind că acasă îl așteaptă persoanele dragi.

Fiecare luptă pentru un viitor mai bun și pentru a avea ce să-i pună copilului lui pe masă. Acestea fiind spuse, iată cu câți bani se alege lunar un militar al Forțelor Aeriene Române. Precizăm că acesta se calculează în funcţie de grad, ore de zbor şi vechime.

Astfel, un pilot militar poate încasa chiar și 16.000 de lei. În prezent, Academia Forţelor Aeriene instruiește peste 500 de viitori militari. Comandorul Școalii de Maiştri Militari „Boboc” Buzău, Corneliu Mitulețu, declara că studenților li se pune la dispoziție o tehnică de noua generaţie, o tehnică foarte scumpă, dar pentru armele aviaţie şi radiolocaţie, aceștia trebuie să susţină un test pe care mulți dintre ei îl pică.

„Această meserie noi o considerăm nobilă, pentru faptul că, după absolvirea şcolii, li se dă pe mână o tehnică de noua generaţie, o tehnică foarte scumpă. Pentru armele aviaţie şi radiolocaţie, trebuie să susţină un test. Sunt mulţi care îl pică şi de aceea, să spunem, armele acestea sunt un pic vitregite, datorită faptului că ne rămân locuri.”, a declarat Corneliu Mitulețu, la Pro TV.

Cat castiga un militar al Fortelor Aeriene Romane
Cat castiga un militar al Fortelor Aeriene Romane

Unde se pot înscrie cei care vor să devină militari în Forțele Aeriene ale României

Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” pune la dispoziție nu mai puțin de 144 de locuri la studiile de licență, la două facultăți. Este vorba de Facultatea de Management Aeronautic și Facultatea de Sisteme de Securitate Aeriană.

La prima se studiază Aviație Piloți de aeronave cu motoare reactive, Aviație piloți elicopter, Control Trafic aerian și multe altele.

La Facultatea de Sisteme de Securitate Aeriană, studenții învață Rachete și artilerie antiaeriană, Radiolocație, Război electronic în comunicații, Război electronic în aviație și apărare antiaeriană.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...