Ce salariu are un curier care lucrează pentru Fan Courier

Emanuela Pană, Mihai Ianoși 26.06.2021, 12:26
Ce salariu are un curier care lucrează pentru Fan Courier

De când pandemia a îngenunchiat lumea, multe afaceri au avut și încă au de suferi, însă există și locuri de muncă unde românii se înghesuie. Astfel, printre cele mai căutete joburi în 2020 se numără și cele de curier, iar una dintre cele mai cunoscute firme de curierat de la noi din țară este, fără doar și poate, Fan Courier. Află, în continuare, câți bani primește lunar un curier angajat la această firmă.

Ce salariu are un curier de la Fan Courier

În prezent, în România există mai multe firme importante de curierat (Fan Courier, Urgent Cargus, TNT România, Sameday), ele fiind printre beneficiarii situației create de pandemie, întrucât foarte mulți dintre clienți s-au mutat pe online. Pe cale de consecință. aceste societăți sunt și printre cele care angajează foarte mult în această perioadă. Anunțurile vizează persoane din mai multe orașe, iar posturile care au nevoie de ocupanți sunt diverse.

Dacă vrei să te angajezi la Fan Courier, poți depune un CV atât pentru postul de șofer, cât și pentru cel de manipulant marfă în depozit. În ceea ce privește lefurile, sumele par să fie mulțumitoare. Spre exemplu, manipulanții, sortatorii din depozit și conducătorii de motoscuter au un salariu de 1.700 de lei net, la care se mai adaugă aproximativ 300 de lei din tichete de masă, bonusuri și prime.

Indiferent de firma pentru care alege să lucreze, un curier primește un salariu care se situează undeva în jurul a 2.000 de lei, sumă care poate crește în funcție de experiența căpătată de-a lungul anilor. În plus, un curier beneficiază și de tichete de masă, bonusuri și bacșiș.

În cadrul companiei Fan Courier, șoferii de distribuție și curierii primesc un salariu fix, bonusuri de performanță lunare și trimestriale, precum și bonuri de masă. Concret, un curier auto angajat full time în București, cu o experiență în domeniu de mai puțin de un an, câștiga, în iunie 2020, un salariu lunar net de 1.800 de lei, un bonus de 200 de lei pe lună și tichete de masă de 300 de lei pe lună.

Citește și: Ce salarii sunt la ANAF – cât câștigă un inspector la început de drum și ce salariu are unui cu experiență

Cât aduce acasă un curier cu experiență

După cum aminteam și mai sus, salariul poate crește considerabil în funcție de experiență, astfel că un curier cu câțiva ani de experiență în domeniu poate ajunge să câștige chiar și peste 4.000 de lei, iar bacșișurile ajung la 500-600 de lei pe lună.

Ce salariu încasează un curier care lucrează pentru Fan Courier
Ce salariu încasează un curier care lucrează pentru Fan Courier

De exemplu, un curier angajat full time în București, cu o experiență în domeniu de 5 ani, câștigă un salariu lunar net de 2.500 de lei. La această sumă se adaugă un bonus lunar de 250 de lei și tichete de masă de 300 de lei pe lună.

Cel mai mare salariu îl obține un curier angajat full time în Constanța, cu o experiență de cel puțin 5 ani. Acesta încasează lunar suma de 3.700 de lei, un bonus de 450 de lei pe lună și tichete de masă de 20 de lei bonul. La un simplu calcul, observăm că acesta aduce acasă în fiecare lună în jur de 4.150 de lei.