Ce salariu are Elena Lasconi ca primar? Câștiga această sumă în doar 40 de minute când lucra la Pro TV

Emanuela Pană 06.11.2023, 15:38
Ce salariu are Elena Lasconi ca primar? Câștiga această sumă în doar 40 de minute când lucra la Pro TV

În 2020, Elena Lasconi câștiga alegerile locale pentru Primăria din Câmpulung Muscel, după decizia de a renunța la televiziune și a se dedica unei cariere politice. La un an de la ocuparea fotoliului de primar, Elena Lasconi a dezvăluit primele informații cu privire la banii pe care îi încasează lunar. Vezi ce salariu are Elena Lasconi ca primar.  

Cine este Elena Lasconi și cu ce se ocupă? 

De profesie economist, Elena-Valerica Lasconi și-a construit cariera în domeniul jurnalismului, lucrând ca reporter, realizator și moderator TV, producător, corespondent de război și prezentator pentru Pro TV timp de 25 de ani.  

Deși este de părere că jurnalismul este o meserie binecuvântată, având convingerea că impactul pozitiv al reportajelor și știrilor pe care le-a prezentat au transformat vieți de-a lungul anilor, Elena Lasconi a simțit nevoia de o schimbare în carieră, optând pentru funcția de edil.  

În septembrie 2020, aceasta a câștigat alegerile locale pentru Primăria din Câmpulung Muscel. Ulterior, ea a declarat că în cadrul primăriei ”e mult de muncă”, dar funcția de edil o împlinește. Elena Laconi s-a născut în Hațeg, într-o familie de oameni modești.  

Citește și: Elena Lasconi nu se lasă. Ce proiect măreț are pentru Câmpulung Muscel: Valoarea investiției este de 25 de mil. de lei”

Ce salariu are Elena Lasconi ca primar? 

Deși în prezent nu se cunosc informații exacte cu privire la venitul lunar al primăriței, aceasta declara în 2021, în platoul emisiunii ”La Măruță”, că încasează 9.000 de lei pentru sarcinile pe care le are la primărie, bani pe care îi câștiga în doar 40 de minute atunci când lucra la PRO TV.  

„Am 9.000 de lei salariul de primăriță. E multă muncă și bătaie de cap, dar îmi place. Stau 14 ore în primărie și mă înjură toți. Știi în cât timp făceam eu banii ăștia, când eram la PRO TV? Când mă duceam să vorbesc la eveniment? În 40 de minute. Și nu mă înjura nimeni. Vreau să fac un fel de Vegas din Câmpulung Muscel! Să vină oamenii din toată lumea să se căsătorească la noi, pentru că avem locuri de poveste!”, spunea ea.

Atunci când lucra ca reporter, Elena Lasconi avea un salariu bun, dar departe de cel al cunoscutei prezentatoare Andreea Esca, alături de care a pozat de nenumărate ori. Mai precis, aceasta era remunerată cu suma de 6.000 de lei.  

Primărița oficiază căsătoriile în cadrul unui show matrimonial 

După ce a renunțat pentru o perioadă scurtă la job-ul ei de la Pro TV, Elena Lasconi a început să colaboreze, din nou, cu televiziunea. Concret, ea este cea care oficiază căsătoriile din cadrul show-ului matrimonial ”Căsătoriți pe nevăzute”.  

”Mă bucur foarte mult că eu voi oficia aceste căsătorii. De-abia aștept să văd reacțiile lor. Pentru mine este o nebunie, dar normalitatea e plictisitoare. Poate să fie cu noroc”, a declarat primărița. 

Vezi și: Confesiunile primăriței Elena Lasconi, fostă vedetă PRO TV: Înoți într-o lume coruptă”. Ce piedici a avut în cei doi ani de mandat. Exclusiv

Elena Lasconi, în mijlocul unui scandal  

Recent, Elena Lasconi a făcut o declarație care a provocat un cutremur în USR. Actual primar în Câmpulung şi cea care deschide listele partidului la alegerile europarlamentare şi-a şocat colegii după ce a votat pentru familia tradițională. Gestul ei a fost criticat dur chiar și de fiica acesteia, Oana Lasconi.  

Ce salariu are Elena Lasconi ca primar?
Elena Lasconi, in mijlocul unui scandal dupa ce a declarat ca a votat pentru familia traditionala

”Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi, din punctul meu de vedere, consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a declarat Elena Lasconi, primar Câmpulung. Întrebată dacă a votat pentru familia tradiţională, răspunsul ei a fost: ”Da!”. 

Primărița a recunoscut deschis că a votat pentru familia tradițională la referendum, însă acest lucru este în contradicție cu valorile pe care le promovează USR. Ca urmare a acestui fapt, ea s-a retras de pe lista candidaților USR la alegerile europarlamentare din 2024, pentru a nu afecta campania.  

„În această seară, Biroul Național al USR a luat act de retragerea Elenei Lasconi de pe lista candidaților la alegerile europarlamentare. Elena Lasconi va continua să muncească pentru câmpulungeni și va avea sprijin din partea USR pentru a face, în continuare, performanță în administrație.  

Lasconi a intrat în politică pentru a construi străzi, școli, spitale, comunități, și va continua să facă asta la Câmpulung, susținută de USR. Colega noastră s-a retras din dorința de a nu afecta campania pentru alegerile europarlamentare, pentru a nu permite ca o serie de discuții apărute în spațiul public să mute atenția de la problemele cu care România se confruntă”, a transmis Biroul Național al USR.  

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...