Ce salariu a declarat Nicolae Ciucă, premierul interimar pe care Iohannis îl vrea prim-ministru ”plin”. Veniturile generalului

Cristian Cojocaru 08.12.2020, 19:59
Ce salariu a declarat Nicolae Ciucă, premierul interimar pe care Iohannis îl vrea prim-ministru ”plin”. Veniturile generalului
Nicolae Ciucă a fost ales premier interimar în urma demisiei lui Ludovic Orban și este susținut de liberali pentru un mandat întreg. Dar iată  ce salariu a declarat Nicolae Ciucă pentru anul 2019, dar și cele mai importante repere din cariera fostului șef al Statului Major General.

Ce salariu a declarat Nicolae Ciucă pentru anul 2019

Deși în interiorul partidului există patru propuneri pentru funcția de prim-ministru, Nicolae Ciucă este susținut de liberali pentru un mandat plin, după ce Klaus Iohannis le-a transmis liberalilor că îl dorește în funcție pe acesta. Fiind persoană publică, generalul a depus declarația de avere din care reiese că, împreună cu soția sa, deține o casă de 232 de metri pătrați la Balotești, satul Dumbrăveni, precum și un teren intravilan de 600 de metri pătrați. În comuna Pielești, județul Dolj, acesta mai deține un alt teren intravilan de 2.829 de metri pătrați.

Deține două autoturisme: o Toyota Corola cumpărată în 2006 dar și Toyota RAV4 achiziționată în acest an. În aceeași declarație este menționat faptul că nu deține bijuterii sau obiecte de artă cu o valoare peste 5.000 de euro. La capitolul datorii, acesta are patru credite la bănci cu o valoare totală de 323.000 de lei, trei dintre acestea având data scadentă în 2021 iar unul în anul 2025.
Potrivit declarației, în conturi îi intră anual 195.581 lei pentru activitatea de la MApN ca salariu declarat de Nicolae Ciucă, și 50.602 de lei salariul soției tot de la Ministerul Apărări. Acesta a mai încasat din partea Academiei Naționale de Informații ”Mihai Viteazul”  suma de 3.288 cu titlu de activități independente.
Nicolae Ciucă este singurul general român care a condus personal o misiune în luptă, în Irak în mai 2004
Nicolae Ciucă este singurul general român care a condus personal o misiune în luptă, în Irak în mai 2004

Cariera lui Nicolae Ciucă

Actualul premier interimar s-a înscris în PNL în luna octombrie, fiind numit în funcția de ministru al Apărării Naționale în data de 4 noiembrie. Până la acea dată, funcția deținută de acesta a fost șeful Statului Major al Armatei. Acesta a ocupat funcția din 2015, iar în 2018, Klaus Iohannis i-a mai prelungit cu un an mandatul său.

Fiind militar de carieră, acesta s-a afirmat prin prezența sa la mai multe misiuni în Irak, Afganistan și Bosnia. A fost și sef al Statului Major al Forțelor Terestre, iar între 2001 și 2004 a fost comandantul Batalionului 26 Infanterie cu care a participat la o misiune în Afganistan și Irak. Nicolae Ciucă este singurul general român care a condus personal o misiune în luptă, în Irak în mai 2004. Singura luptă la care soldații români au fost combatanți activi după al Doilea Război Mondial, a fost condusă de Ciucă.

Născut în data de 7 februarie 1967 în Plenița, județul Dolj, acesta a terminat Liceul Militar ”Tudor Vladimirescu” din Craiova și a absolvit Școala Militară de Ofițeri Activi ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Fost comandant de pluton de lansare, înn 1999 acesta a ajuns ofițer de stat major în biroul operații. În 2003 a obținut titlul de doctor în științe militare iar în 2010, a fost înaintat la gradul de general de brigadă.
În cariera sa,  Nicolae Ciucă a obținut mai multe distincții printre care Ordinul Național „Pentru Merit”, în Grad de Ofițer, Ordinul Național „Pentru Merit” în Grad de Cavaler, Semnul Onorific în Serviciul Patriei, XV, XX, Medalia ONU pentru misiunea UNAVEM III, Emblema de Onoare a Armatei României și Emblema de Onoare a Statului Major al Forțelor Terestre, potrivit hotnews.ro .
Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe