Ce salarii au angajatele de la magazinele Sephora în 2021

Emanuela Pană 07.08.2021, 12:42
Ce salarii au angajatele de la magazinele Sephora în 2021

Ești în căutarea unui loc de muncă sau pur și simplu te interesează cât câștigă angajatele din magazinele Sephora în 2021? Dacă răspunsul este pozitiv, te invităm să ne citești în continuare, pentru că vei afla, pe lângă sume, și o parte interesantă din povestea mai puțin știută a lanțului de magazine.

Ce salarii au angajatele de la magazinele Sephora

Când vine vorba de beauty este aproape imposibil să nu fi auzit cel puțin în treacăt despre Sephora, unul dintre cele mai sonore nume în materie de parfumuri și produse cosmetice. Lansată în Franța, în anul 1970, Sephora reprezintă unul dintre cele mai inovatoare lanțuri de parfumerii din întreaga lume. În 1977, rețeaua de magazine Sephora a devenit parte a Moet Hennessy Louis Vuitton Group (LVMH Group), cel mai mare grup de lux la nivel mondial.

Povestea Sephora începe deci cu mai bine de 50 de ani în urmă, în Franța anilor ’70, când parfumurile și produsele de îngrijire pentru frumusețe erau ținute în spatele tejghelei, fiind monitorizate cu mare atenție, de teamă să nu fie furate. Mesajul era unul cât se poate de clar: „Întâi cumperi, apoi testezi“.

Acesta este momentul în care intră în scenă Dominique Mandonnaud, fondatorul Sephora, primul care a creat un concept store în domeniul frumuseții, schimbând radical felul în care se vindeau produsele de înfrumusețare. Într-un mod cu totul vizionare, Mandonnaud le-a oferit clienților flexibilitatea și libertatea de a se plimba prin magazin, scoțând produsele din spatele tejghelelor și așezându-le în față.

Astfel, clienții au avut posibilitatea de a încerca, a atinge și a examina produsele fără restricții. La vârsta de numai 22 de ani, Dominique Mandonnaud a deschis un magazin-galerie clasic de parfumuri, sub numele „Shop8“, urmând ca în 1993 să cumpere numele Sephora de la partenerii săi britanici, redenumind astfel întregul lanț de magazine.

Acum că v-am făcut cunoscută o mică parte din istoria acestui celebru lanț de magazine cu parfumuri și produse de înfrumusețare, putem vorbi și despre sume, căci sigur sunteți interesați de salariile angajaților din Sephora, din moment ce a-ți dat click pe acest material.

De precizat că informațiile sunt orientative, iar salariile angajaților diferă în funcție de mai multe criterii, precum: experiența în domeniu, abilități, orientare către client, flexibiliate, orașul de desfășurare a activității și, nu în ultimul rând, de poziția ocupată.

Citește și: Ce salarii au farmacistele care lucrează pentru drogheriile Dr. Max

Cine câștigă cei mai mulți bani

După cum veți putea observa în rândurile de mai jos, salariile angajaților Sephora din România nu sunt prea mari, mai ales dacă ar ne gândim la încasările uriașe ale magazinelor.

Cât câștigă angajatele din magazinele Sephora
Cât câștigă angajatele din magazinele Sephora

Un Beauty advisor angajat full time la Sephora, cu o experiență în domeniu de mai puțin de un an câștigă, în București, un salariu lunar net de 1.500 de lei, în timp în Târgu Mureș, un angajat care lucrează pe aceeași poziție și care are doi ani de experiență primește lunar 1.300 de lei.

Un Brand Influencer cu o vechime de trei ani în domeniu este remunerat cu 1.600 de lei, la care se adaugă un bonus lunar în valoare de 150 de lei. Desfășurarea aceleiași activități este răsplitătă în Timișoara cu suma 1.890 de lei, însă pachetul salarial nu include tichete de masă sau bonusuri de performanță.

Un salariu ceva mai mare îl încasează un Asistent manager, și anume 2.500 de lei pe lună, la care se adaugă un bonus de 300 de lei/lunar. Însă, se cere o experiență în domeniu de cel puțin cinci ani.

Cu 3.700 de lei pleacă acasă, la final de lună, un Coordonator lanț aprovizionare, însă vechimea în domeniu este considerabilă – 10 ani.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...