Ce salarii au farmacistele care lucrează pentru drogheriile Dr. Max

Emanuela Pană 01.08.2021, 09:05
Ce salarii au farmacistele care lucrează pentru drogheriile Dr. Max

La aproape orice intersecție din România găsești cel puțin o bancă, o farmacie și un magazin. Și o casă de pariuri, era să uităm. Totuși, dacă băncile au început să se împuțineze datorită migrării spre online, farmaciile încă rămân un business de succes la noi, iar previziunile sunt, în continuare, favorabile. Prin urmare, afacerile din domeniul farmaceutic vor continua să crească, viitorul tinerilor care urmează cursurile Facultății de Farmacie fiind asigurat. Află în rândurile de mai jos cât câștigă un farmacist care lucrează pentru drogheriile Dr. Max.

Ce salariu au farmacistele angajate la Dr. Max

Numărul locurilor de muncă în domeniul farmaceutic și modul în care acestea sunt remunerate se înscriu pe o panta ascendentă, în condițiile în care România reprezintă o piață atractivă pentru grupurile de farmacii.

În 2015 apărea brandul Punkt, prin care grupul A&D Pharma ataca segmentul low-cost de prețuri, ajungând la peste 220 de unități. Cu aceeași strategie de preț mic pe care o avea Punkt a apărut în România și Dr. Max, cehii rămânând la noi în țară cu două branduri – Dr. Max şi Sensiblu, primul având un număr mai mare de farmacii decât cel din urmă.

Cei ce vor să se angajeze pe postul de farmacist în drogheriile Dr. Max trebuie să știe că salariul net în farmaciile comunitare oscilează, în majoritatea cazurilor, între 2.500 și 3.000 de lei, la care se adaugă, de regulă, şi un pachet de beneficii care cuprinde tichete de masă, asigurare medicală privată şi training-uri în domeniu.

Punctual, în farmaciile Dr. Max, salariul lunar net al unui farmacist este de 2.600 de lei, la care se adaugă tichete de masă în valoare de 400 de lei pe lună, plus alte bonusuri care pot ajunge până la 650 de lei. Făcând un calcul simplu, observăm că un farmacist Dr. Max poate încasa la final de lună suma de 3.650 de lei.

În prezent, în Capitală, echipa Dr. Max caută colegi noi, cu sau fără experiență, în următoarele locații:

  • Bd. Ferdinand nr. 97;
  • Sos. Pantelimon 291;
  • Sos. Berceni nr. 27 ( vis a vis de Spitalul Bagdasar Arseni);
  • Sos. Ștefan cel Mare nr. 8;
  • Piața Națiunile Unite 3-5;
  • Bd. Iuliu Maniu 160.

Citește și: Testarea rapidă pentru covid din farmacii nu e pe placul farmaciştilor. Vlad Voiculescu: „E un pas important“

Cu cât au crescut salariile farmaciștilor în 2020

În 2020, salariile personalului de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar au fost majorate începând cu data de 1 iulie, astfel că salariul de bază al celor cu studii superioare a crescut, potrivit actului normativ care modifică anexa a II-a a Legii nr.153/2017.

Cât câștigă un farmacist angajat la drogheriile Dr. Max
Cât câștigă un farmacist angajat la drogheriile Dr. Max

Personalul din sistemul sanitar care ocupă funcţiile de farmacist, biolog, biochimist, chimist, fizician şi psiholog (…) beneficiază, începând cu data de 1 iulie 2020, de salariile de bază prevăzute de lege pentru anul 2022“, se  arată în lege salarizării care a intrat în vigoare de la 1 iulie 2020.

Mai exact, un farmacist rezident în anul I care își desfășoară activitatea unități clinice are, începând de pe 1 iulie 2020, un salariu de bază de 5.334 lei, comparativ cu 4.302 lei, cât ar fi primit înainte de majorare.

Salarii mai mari primesc și farmaciștii care își desfășoară activitatea în domeniul medicinei legale. Lefurile acestora ajung, în prezent, până la 8.911 lei.

De asemenea, farmaciștii care asigură serviciile de ambulanță, primiri urgențe și terapie intensivă, au avut parte de măriri salariale de până la 7.314 lei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...