Ce să plantezi lângă trandafiri pentru flori bogate și frumoase. Trucul la care nu te-ai fi gândit vreodată

Beatrice Dumitru 02.06.2023, 08:18
Ce să plantezi lângă trandafiri pentru flori bogate și frumoase. Trucul la care nu te-ai fi gândit vreodată

Trandafirii sunt populari pe întreg globul și sunt superbi în orice peisaj. Florile care se vând cel mai mult în lume sunt trandafirii, însă mulți consideră că sunt greu de plantat și îngrijit. Dar, dacă vrei să ai flori bogate și frumoase de trandifiri trebuie să sădești lângă ei o anumită plantă. Este un truc foarte eficient. Iată despre ce este vorba.

Planta care trebuie sădită lângă trandafiri

Această plantă comună pe care este bine să o plantezi lângă trandafiri pentru a avea flori bogate și frumoase are multe proprietăți. În primul rând, dă gust și savoare preparatelor și nu trebuie să lipsească niciodată din bucătărie, iar vestea bună este că stimulează și creșterea anumitor flori și legume. Iată cum poți să ai cei mai frumoși trandafiri.

Este vorba despre usturoi, recunoscut pentru proprietățile sale fungicide și antibacteriene. Dacă îl plantezi în același spațiu cu trandafirii, aceștia vor putea înflori în siguranță, fără teama de o invazie masivă a furnicilor, afidelor, melcilor și altor ciuperci. În plus, trebuie să mai ții cont de faptul că trandafirii au nevoie de mai multe ore de lumina directa a soarelui în fiecare zi.

Ce să plantezi lângă trandafiri pentru flori bogate și frumoase. Trucul la care nu te-ai fi gândit vreodată
Truc eficicient cu usturoi.

Ce legume și fructe se mai pot cultiva lângă usturoi

Dar multe alte plante pot beneficia pe deplin de proprietățile protectoare ale usturoiului. Legumele care se pot cultiva lângă acesta sunt de la roșii, la castraveți, morcovi sau ardei, dar lângă usturoi poți planta și căpșuni, dar și cartofi.

Fiecare dintre aceste plante au nevoie de o bună protecție împotriva ciupercii phytophthora și a altor boli fungice. Și roșiile tale, chinuite adesea de afide, vor scapă dacă plantezi usturoi lângă ele, în timp ce morcovii vor fi protejați și de muște și afide. Și cartofii trebuie să aibă protecție împotriva gândacilor, în special, iar usturoiul este o armă perfectă.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

De asemenea, căpșunile vor beneficia de protecție împotriva ciupercilor, melcilor și a altor dăunători ai solului care nu tolerează usturoiul.

Beneficii ale usturoiului

Usturoiul, pe numele sau științific Allium sativum, se foloseste de mii de ani pentru proprietățile sale, atât în gastronomie, cât și pentru posibilele modalități de a sprijini organismul uman.

Poate contribui la întărirea sistemului imunitar și are rol în prevenirea răcelii și gripei, datorită vitaminelor și mineralelor ce se află în compoziția sa. Printre acestea se află vitaminele C si B6, B1 și mineralele calciu, potasiu, fier, fosfor, mangan.

Are proprietati antibacteriene, conține antioxidanți, de exemplu, germaniu și seleniu, putând fi de ajutor în lupta contra unor fungi și infecții, precum cele cu streptococi. Acesta are acțiune antiinflamatoare, astfel că poate fi util în combaterea inflamațiilor din corp și, de asemenea, poate fi util în eliminarea toxinelor din sânge.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...