Ce să nu pui niciodată în omletă. Ingredientul care îi strică tot gustul. Multe gospodine îl folosesc

Badea Violeta 18.10.2022, 17:11
Ce să nu pui niciodată în omletă. Ingredientul care îi strică tot gustul. Multe gospodine îl folosesc

Să faci o omletă ușoară și pufoasă este o modalitate delicioasă de a începe ziua, dar există câteva greșeli mari pe care le poți face dacă nu ești atent. Este destul de ușor să-ți strici omleta dacă nu urmezi câteva indicații care au fost testate temeinic de-a lungul timpului. De exemplu, nu ar trebui să folosești mai mult de două-trei ouă pentru o singură porție. De asemenea, nu ar trebui să folosești acest ingredient, deoarece îi schimbă gustul. Iată despre ce este vorba!

Ingredientul pe care nu ar trebui să-l pui niciodată în omletă

Omleta este, fără dar și poate, unul dintre preparatele preferate de români. Mulți dintre noi îl consumăm la micul dejun, însa nu toți știm să o pregătim corect.

Conform unui chef celebru din Anglia, Dan Joines, laptele nu face ouăle mai cremoase, așa cum cred majoritatea gospodinelor. În opinia acestuia, acest ingredient nu face altceva decât să strice gustul omletei. În locul laptelui, specialistul recomandă untul cremos.

„Nu adăugați niciodată lapte în omletă – acesta diluează aroma și face ca textura ouălor să devină cauciucată. Untul este secretul. Asigurați-vă că untul a prins o culoare aurie, înainte de a pune ouăle în el.

Continuați să amestecați la foc mediu spre mic. Continuați să le mișcați și să le împăturiți cu o spatulă până când se leagă ușor”, a precizat Dan Joines.

Citește și Omleta georgiană, cea mai cunoscută din lume. Ce o face cu adevărat specială!

Ingredientul pe care nu ar trebui sa-l pui niciodata in omleta
Ingredientul pe care nu ar trebui sa-l pui niciodata in omleta

Cum se face omleta perfectă

Omleta este una dintre cele mai ușoare și mai ieftine mese. Ușor de preparat, dar bogată în arome, rapidă, dar satisfăcătoare, ea reprezintă cea mai bună variantă pentru micul dejun. Iată cum se face omleta perfectă.

Ingrediente:

  • două ouă
  • o vânătă
  • o lingură de parmezan ras
  • ulei
  • piper, după gust
  • sare, după gust

Mod de preparare:

Pentru început, se spală și se feliază vânăta, apoi se adaugă sare, în funcție de gust. Mai departe se amestecă feliile de vânătă și se lasă deoparte câteva minute.

Ulterior, se așează vinetele în spirală pe o tavă unsă cu puțin ulei. Se gătesc vinetele pentru aproximativ 10 minute, la foc foarte mic. Între timp, se bat ouăle cu sare și piper și se așează peste feliile de vânătă. Se pune un capac și se lasă pe foc timp de câteva minute.

Deasupra omletei se presară puțin parmezan și se mai lasă pe foc câteva minute sau până când se topește parmezanul. Spor la treabă și poftă bună!

Citește și Rețeta inedită pentru omletă cu aromă de toamnă. Ingredientul pe care trebuie să îl adaugi o face delicioasă și sățioasă!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...