Rețeta de omletă este foarte populară și cunoscută de toată lumea, dar sunt anumite trucuri și ingrediente pentru a ieși perfect acest preparat. Ingredientele pentru a face omleta pot varia în funcție de gusturile fiecărei persoane, dar există unul care o poate face foarte gustoasă, dar și sățioasă, cu aromă de toamnă.
Omleta se poate prepara cu toate ingredientele care îți plac cel mai mult, de la ceapă verde, slănină până la mazăre sau ierburi, dar și brânză sau smântână. Omleta este un preparat perfect pentru mic dejun, dar și pentru sandvișuri și gustări.
Dacă ești la dietă, dar ai poftă de o omletă deliciosă și sățioasă cu aromă de toamnă poți face una pentru care să folosești două ingrediente simple. Este vorba despre dovleac și cartofi. În plus, o felie din această omletă are doar 200 de calorii.
Dovleacul se curăță de coajă și semințe, apoi se taie în bucăți mici și la fel se procedează și cu cartofii și ceapa. Într-o tigaie se pune puțin ulei și se călesc ușor cartofii și ceapa. Legumele se gătesc la foc mare timp cinci minute, amestecând din când în când.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Se condimentează totul cu sare fină și crenguțele de rozmarin. Legumele se mai gătesc sub capac, aproximativ 20 de minute, iar apoi se încorporează dovleacul în ultimele cinci minute. Apoi se scot legumele și se pun pe o farfurie pentru a se răci.
Într-un castron mare, pune ouăle, pesmetul, cașcavalul și se amestecă totul până se creează un amestec omogen. Legumele răcite se pun într-o tavă peste care toarnă compoziția de ouă. Omleta de dovleac și cartofi se gătește în cuptorul preîncălzit, aproximativ 20 de minute, la o temperatură de 180°C.