Omleta georgiană, cea mai cunoscută din lume. Ce o face cu adevărat specială

Ana Anitoiu 28.09.2022, 14:20
Omleta georgiană, cea mai cunoscută din lume. Ce o face cu adevărat specială

Omleta georgiană, cea mai cunoscută din lume, este cu adevărat specială datorită unui ingredient pe care cei mai mulți români nu s-ar gândi să îl pună într-un astfel de preparat. Acest fel de mâncare mai este cunoscut drept „Chirbuli”, are o textură deosebită și este foarte hrănitor și sățios, dar și extrem de aromat și gustos.

Ingrediente

  • 5 ouă
  • 4 roșii
  • O ceapă
  • 4 sau 5 căței de usturoi
  • O lingură de pastă de tomate
  • Două linguri de ulei vegetal
  • 10 grame de unt
  • 3 fire de ceapă verde
  • Mărar, pătrunjel și coriandru, după gust
  • Sare, după gust
  • O jumătate de cană cu apă
  • Un pumn de nuci tăiate după preferință

Folosirea nucilor într-o omletă pare neobișnuită, dar acesta este ingredientul ce face ca omleta georgiană să fie cu adevărat specială. Gustul și textura pe care le oferă preparatului sunt deosebite.

Omleta georgiana, cea mai cunoscută din lume
Chirbuli, omleta georgiana

Cum se prepară omleta georgiană

Modul de preparare al acestei omlete este extrem de simplu și rapid. Mai întâi, curățați ceapa de coajă și tocați-o mărunt. Apoi, curățați și tocați cățeii de usturoi și curățați nucile, tocați-le mărunt sau tăiați-le după preferință. Tăiați roșiile în cuburi, fără să le îndepărtați coaja și fără să scurgeți sucul din ele. Tocați mărunt mărarul, pătrunjelul și coriandrul.

Încingeți o tigaie cu puțin unt. Prăjiți ceapa câteva minute, apoi adăugați usturoiul și nucile. Lăsați la prăjit timp de un minut, amestecând. Adăugați pasta de roșii și amestecați. Puneți și roșiile tăiate cubulețe și turnați apa.

Lăsați amestecul să fiarbă. Ulterior, reduceți focul. Lăsați la fiert la foc mic timp de aproximativ cinci minute, după care adăugați sare. Când compoziția este omogenă, puneți cu grijă ouăle, pe rând. Nu amestecați.

Acoperiți tigaia cu un capac și așteptați până când ouăle sunt gata. De obicei, durează aproximativ cinci minute pentru ca acestea să se gătească. În cele din urmă, adăugați ierburile proaspete tocate – mărarul, pătrunjelul și coriandrul. Serviți această omletă gustoasă fierbinte, chiar din tigaie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...