Unde trebuie să îți pui frigiderul în bucătărie. Alege întotdeauna acest loc, e de departe cel mai bun

Stan Filon 03.11.2021, 19:16
Unde trebuie să îți pui frigiderul în bucătărie. Alege întotdeauna acest loc, e de departe cel mai bun

Frigiderul a devenit indispensabil, iar viața fără el nu ar mai fi la fel. Este, însă, unul dintre cele mai scumpe electrocasnice, așa că trebuie să avem grijă de el, pentru a ne putea bucura de serviciile sale pentru cât mai mult timp. De aceea, este foarte important să știm cum să-l amplasăm în bucătărie.

Iată unde anume trebuie să îți pui frigiderul în bucătărie

Bucătăriile noastre au devenit din ce în ce mai încărcate de aparate, de cuptoare, mixere și multe altele, așa că trebuie cumva să le înghesuim pe toate. Atunci când vine vorba despre frigider însă, trebuie să ținem cont de mai multe aspecte pentru amplasarea optimă a frigiderului.

Indiferent că avem o bucătărie mică, pătrată, dreptunghiulară, trebuie să ținem cont de mai multe aspecte atunci când amplasăm frigiderul, pentru a nu avea surprize neplăcute.

Unde trebuie sa iti pui frigiderul in bucatarie
Unde trebuie sa iti pui frigiderul in bucatarie

Reguli de amplasare a frigiderului:

  • Nu pune frigiderul lângă plita de gătit, aragaz sau cuptor și nici măcar lâng cuptorul cu microunde. De altfel, nici lângă calorifer nu trebuie amplasat, deoarece se poate strica.
  • Frigiderul nu trebuie amplasat astfel încât să fie expus la soare, respectiv în fața ferestrelor, deoarece vara se poate supraîncălzi și se poate strica mult mai repede.
  • Lângă frigider trebuie să existe un spațiu de stocare, un blat de bucătărie, unde să poți pune cumpărăturile, înainte de a le introduce în frigider, dar și unde poți scoatele alimentele necesare, fără a lăsa ușa deschisă prea mult timp.
  • Așează frigiderul direct pe podea. Nu pe covor sau mochetă, nu pe linoleum sau orice alt tip de material. Greutatea frigiderului va lăsa urme pe linoleum, iar căldura degajată de aparat va decolora covorul, așadar altă cheltuială.
  • Frigiderul nu trebuie amplasat foarte aproape de perete, nici cu spatele și nici cu una dintre laterale, deoarece are nevoie de spațiu suficient pentru a se ventila. Căldura degajată de sistemul de răcire trebuie să aibă posibilitatea de a se dispersa cât mai ușor. Ideal ar fi ca între spatele frigiderului și perete să existe un spațiu de cel puțin 15 cm.
  • Tot pentru a se putea ventila cât mai bine, nu trebuie să punem nimic pe frigider
  • Frigiderul trebuie ferit de umezeală, dearece ruginește mai repede și cel mai important, pot avea loc accidente nedorite, deoarece este, totuși, acționat de electricitate.
Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...