Ce să nu faci niciodată atunci când gătești legume. Atenție! Mulți oameni fac această greșeală

Ana Anitoiu 08.10.2021, 11:57
Ce să nu faci niciodată atunci când gătești legume. Atenție! Mulți oameni fac această greșeală

Mulți oameni fac o greșeală atunci când gătesc legume și ratează o masă ce altfel ar putea fi delicioasă și plină de nutrienți. Iată ce să nu faci niciodată atunci când le pregătești.

Greșeala pe care o fac multe persoane când gătesc legume

Greșeala pe care o fac cele mai multe persoane atunci când gătesc legume este că exagerează cu timpul de preparare. Astfel, acestea ies prea moi, arse sau doar fără niciun gust.

Ideal este ca legumele să rămână puțin crocante, astfel încât să își păstreze din nutrienți. Pentru ca acest lucru să fie posibil, ele trebuie să fie gătite puțin. De exemplu, ca să fie sănătoase și gustoase, ele pot fi opărite.

Mai exact, se pot pune în apă clocotită și se pot lăsa până când sunt aproape gătite, după care se scot și se scufundă într-o baie de apă cu gheață. Gătite în acest fel, ele se pot păstra la frigider, de unde pot fi scoase la nevoie și consumate.

Ce sa nu faci niciodata atunci cand gatesti legume. Atentie! Multi oameni fac aceasta greseala
Legume taiate

Alte greșeli pe care le fac mulți oameni când gătesc legume

Adăugarea uleiului și aglomerarea tigăii

Mulți oameni nu știu că este greșit să pună ulei înainte de a începe să gătească legumele într-o tigaie. În acest fel, există riscul ca ele să se ardă. Este mai bine să se adauge foarte puțin ulei de măsline extravirgin în tigaie, să se lase la încins și abia apoi să fie puse și legumele.

O altă greșeală este aglomerarea tigăii, din dorința de a termina mai repede. Însă, în acest fel, mâncarea nu se poate găti uniform. Atunci când cantitatea de gătit este mare, iar timpul este scurt, este mai bine să fie folosite mai multe tigăi.

Tăierea lor prea devreme și lipsa condimentelor

De asemenea, o greșeală populară în ceea ce privește gătirea legumelor este tăierea lor prea devreme. În acest fel, ele se pot deshidrata și își pot pierde aroma proaspătă. Ideal este să fie tăiate chiar înainte de a le pregăti. În cazul în care este nevoie de ele pregătite în avans, se pot toca și apoi se pot îngheța.

Totodată, multe persoane omit să condimenteze legumele, astfel că acestea pot ieși cu gust fad. Condimentele se adaugă la început, pentru ca legumele să aibă timp să prindă gust.

În plus, este important să se adauge sare în apa în care se gătesc legumele, astfel încât ele să fie mai bune la gust. De altfel, același lucru este valabil și la orez, paste, quinoa, bulgur și altele. Vezi AICI care este secretul unei tocănițe de legume reușite!