Ce să nu atingi niciodată într-o cameră de hotel. E de rău, are mulţi microbi

Badea Violeta 17.01.2022, 08:44
Ce să nu atingi niciodată într-o cameră de hotel. E de rău, are mulţi microbi

Mai mulți specialiști dezvăluie un anumit detaliu pe care probabil nu-l știai până acum. Aceștia au analizat obiectele aflate în mai multe hoteluri din America, de 4 sau 5 stele, și au constatat că unul dintre acestea conține chiar mai mulți microbi decât scaunul de toaletă. Iată ce obiect nu ar trebui să folosești!

Ce obiect de la hotel are mulți microbi

Te gândești la următoarea vacanță? Ei bine, află un detaliu important despre obiectele aflate într-o cameră de hotel. La prima vedere avem tendința de a ne considera norocoși pentru că avem parte de tot felul de facilități, dar habar n-avem de pericolul la care ne expunem.

Conform specialiștilor, cele mai multe obiecte aflate în camerele de hotel poartă o mulțime de microbi. Cel mai periculos este uscătorul de păr. Spre surprinderea multora, acesta este mai infect chiar și decât scaunul de toaletă.

Cu toate astea, mulți dintre noi folosim acest aparat din camera de hotel atunci când ne aflăm în vacanță, fiincă este destul de dificil să-l înghesuim printre bagaje pe cel personal de acasă, mai ales că foarte multe companii aeriene au limite de greutate şi spaţiu din ce în ce mai stricte.

Uscatorul de par de la hotel este plin de microbi
Uscatorul de par de la hotel este plin de microbi

Pe uscătorul de păr se ascund cei mai mulți microbi

Un studiu arată că ar trebui să evităm uscătorul de păr. Recent, ABC News a efectuat un experiment pentru a afla dacă mai mulţi bani înseamnă mai puţini germeni. Astfel, aceștia au verificat nu mai puțin de nouă hoteluri din Los Angeles ale căror preţuri se încadrau între 98 şi 500 dolari. Mai exact, trei erau la un preţ mic, trei la un preţ mediu şi trei de lux.

În urma cercetărilor, specialiștii au constatat că uscătoarele de păr, păturile, comutatoarele şi telecomenzile poartă cei mai mulți germeni. Asta pentru că un număr mare de persoane trec prin aceste camere de hotel, acest lucru ducând automat la acumularea unor cantităţi impresionante de bacterii.

De fapt, uscătorul de păr este un obiect care nu este dezinfectat foarte des de către angajații hotelului, cu toate că părul conţine microbi care pot fi transmişi cu uşurinţă şi nu se cunoaşte dacă clienţii precedenţi s-au spălat pe mâini înainte să-l folosească.

Așadar, data viitoare când mergeți la hotel, lăsați părul să se usuce în voia lui sau luați uscătorul de păr de acasă. Dacă totuși nu aveți această posibilitate, specialiștii recomandă să aveți la îndemână câteva șerveţele dezinfectante pentru a curăţa uscătorul de păr din hotel.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...