Controale la sute de hoteluri și pensiuni înaintea Revelionului. Turiștii sunt așteptați cu mâncare expirată și saltele murdare

Elena Avramescu 29.12.2021, 13:59
Controale la sute de hoteluri și pensiuni înaintea Revelionului. Turiștii sunt așteptați cu mâncare expirată și saltele murdare

Mai mult de 250 de hoteluri și pensiuni din mai multe regiuni din țară, mai ales din zonele de munte, au avut parte de vizita echipelor de la Protecția Consumatorului. Astfel că, în unele dintre ele, inspectorii nu au găsit tarifele de cazare afișate, iar în camere erau lenjerii rupte și saltele murdare. În plus, au fost făcute mai multe controale și la magazinele în care turiștii își fac cumpărăturile.

Controale la sute de hoteluri și pensiuni înaintea Revelionului

Câteva dintre neregulile descoperite de ANPC în prima săptămână de activitate a comandamentului de iarnă sunt legate de mâncare expirată, saltele și lenjerii de pat murdare, precum și vitrine frigorifice cu mucegai.

Comandamentul de iarnă al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a verificat, în prima săptămână de activitate, un număr de 255 de operatori economici în 3 regiuni ale țării, fiind vorba despre Sud Muntenia Ploiești, Nord Est Iași și Centru Brașov.

În acest fel, comisarii ANPC au dat 199 de amenzi contravenționale, în valoare de 1,1 milioane lei, 132 de avertismente, iar în 30 de cazuri au oprit temporar activitatea, până la remedierea deficiențelor. Într-un caz, au propus suspendarea activității până la 6 luni.

Controale la sute de hoteluri si pensiuni inaintea Revelionului
Control ANPC

Suntem mereu alături de consumatori şi avem permanent grijă ca drepturile lor, legea să fie respectate de către operatorii economici. Nu admitem ca pretextul profiturilor, chiar într-o perioadă grea, să justifice o formă de lipsă de respect faţă de consumator.

De aceea, în perioada sărbătorilor de iarnă, suntem atenţi şi ne aflăm oriunde, în România, turistul şi-ar dori să-şi petreacă vacanţa, pentru a ne asigura că actul comercial se derulează conform reglementărilor, a spus preşedintele ANPC, potrivit ANPC.

Preşedintele ANPC, Mihai Culeafă, a ținut să precizeze că nu admite sub nicio formă ca profiturile companiilor să fie realizate fără niciun respect pentru consumatori.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...