Ce s-a putut vedea lângă al doilea monolit care a apărut în România. Pare clar cine l-a pus acolo

Stan Filon 09.12.2020, 10:30
Ce s-a putut vedea lângă al doilea monolit care a apărut în România. Pare clar cine l-a pus acolo

Un al doilea monolit a apărut în România! După ce monolitul de la Bâtca Doamnei a dispărut la fel de misterios cum a apărut, un altul și-a făcut apariția pe o plajă de pe litoralul românesc. Un trecător a surprins monolitul în mijlocul plajei și a imortalizat momentul.

Un alt monolit a apărut pe plaja Vadu, din România

Monolitul de pe plaja de la Vadu este tot o prismă triunghiulară, metalică, argintie. Acesta este al șaptelea consemnat în lume. Un bilanț al acestora arată două semnalate în Statele Unite ale Americii (dispărute între timp – unul în Utah și altul în California), unul apărut într-o rezervație din Olanda și altul pe o insulă din Marea Britanie, plus monolitul auriu care și-a făcut apariția într-o zonă rurală din Columbia.

Primul monoit din România a fost semnalat la doar câteva zile de la apariția celui din America, din Utah. Monolitul din România părea sudat și avea modele sub forma unor ”e”-uri mici de mână desenate de la un capăt la altul.

După cel din Piatra Neamp, (foto), un llt monolit a aparut pe plaja Vadu, din Romania
După cel din Piatra Neamt, (foto), un alt monolit a aparut pe plaja Vadu, din Romania

Semne clare că a fost adus cu mașina

Misterul tuturor monoliților care și-au făcut apariția în colțurile lumii a fost adâncit de modul cum au ajuns aceștia acolo. Ei bine la cel de-al doilea monolit din România misterul a fost spulberat. Au fost găsite în jurul su urme de cauciucuri, așadar a fost adus cu mașina și instalat pe plajă. Se vede chiar că i-a fost adus mai mult nisip la bază, pentru a se fixa mai bine.

O comunitate numită „Cel mai faimos artist” fondată de artistul american Matty Mo a pretins că monoliții le aparțin. Se pare că grupul de artiști vinde trei monoliți de dimensiuni mari, similare cu cele găsite în diferite părți ale lumii, la un preț de 45.000 dolari fiecare.

Când Mo a fost întrebat dacă grupul își asumă responsabilitatea pentru monolitul descoperit în Insula Wight în weekend, el a răspuns: ”Monolitul este în afara controlului meu în acest moment”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...