Ce s-a întâmplat la primul meci al lui Nicolae Dică la FCSB. Cum s-a evitat rușinea

Dumitrică Roxana 28.07.2022, 23:27
Ce s-a întâmplat la primul meci al lui Nicolae Dică la FCSB. Cum s-a evitat rușinea

Schimbarea antrenorului a „resuscitat“ vicecampioana României într-un moment crucial! Pentru că, joi seară, pe o „Arenă Naţională“ care a vibrat din primul minut, formaţia din Berceni a sufocat, pur şi simplu, adversara.

O partidă plină de emoţii

Încă din primele minute, bucureştenii s-au năpustit asupra buturilor apărate de Megrelishvili şi ar fi putut deschide scorul, dacă Ianis Stoica ar fi fost mai inspirat. Şi, totuşi, jocul bun al FCSB-ului a fost răsplătit, în minutul 44, înainte de pauză. După un corner executat de pe stânga, fundaşul camerunez, Dawa, febleţea lui Gigi Becali, s-a înălţat impecabil şi a catapultat mingea. Astfel, la pauză scorul era de 1 0.

Dacă prima repriză a lăsat o impresie foarte bună, a doua a fost, de-a dreptul, fabuloasă! Atacurile roş-albaştrilor au continuat, iar Edjouma, atât de criticat de Gigi Becali în ultima perioadă, a marcat cu o execuţie superbă, din prima pentru 2-0, în minutul 55. FCSB a controlat partida şi, chiar dacă Andrei Cordea a fost eliminat, în minutul 94, acest lucru n-a mai contat. FCSB s-a impus cu 4-2 în retur şi cu 4-3, la general, şi a obţinut calificarea în turul III preliminar al Conference League.

Noul antrenor de la FCSB, Nicolae Dică, s-a declarat mulţumit de echipa sa în partida cu Saburtalo (Georgia), dar recunoaşte că are nevoie de întăriri pentru meciurile care urmează.

”Am avut o altă atitudine faţă de ce văzusem până acum. Am făcut pressing sus, nu i-am lăsat pe adversari să construiască foarte mult. Ne-am retras un pic şi nu a fost bine, însă ne-am revenit. Suporterii au fost minunaţi, galeria a fost la înălţime. Am spus că ei au fost unul din factorii care au contat în revenirea mea la FCSB. Jucătorilor le-am spus şi la pauză că doar cu un grup unit putem face performanţă”, a spus Nicolae Dică.

Ce schimbări au fost aduse echipei

Pentru partida cu Saburtalo, Nicolae Dică a apelat la schimbările despre care spunea zilele trecute că le plănuiește – trecerea la sistemul 4-2-3-1, cu Octavian Popescu mutat în spatele vârfului.

În ceea ce privește postul de atacant central, Dică mizează la Ianis Stoica, așa cum a dezvăluit Gigi Becali, care spunea că antrenorul își pune mari speranțe în fotbalistul de 19 ani.

De asemenea, o altă schimbare interesantă este trecerea lui Darius Olaru pe o poziție ceva mai retrasă, lângă Malcom Edjouma.

Dacă va reuși să o ducă pe FCSB în grupele europene, Nicolae Dică va fi doar al doilea tehnician care bifează două astfel de calificări în istoria clubului, celălalt fiind Reghecampf. În schimb, dacă va rata grupele Conference League, atunci va deveni singurul cu două eșecuri.

Urmăriți Impact.ro și pe